Meşhur Rize kavurması nasıl yapılır?
Yayın Tarihi: 14.04.2024 - 15:21 | Güncelleme Tarihi: 14.04.2024 - 15:17
Namı sınırları aşmış bir lezzet Meşhur Rize kavurması tarifi
Özel bakır kazanlarda ve odun ateşinde pişirilen, Rize'nin tescilli yemeklerinden olan Rize kavurma, büyük küçük herkesin damak zevkine uyuyor. Son zamanlarda arama motorlarında en sık araştırılan tarifler arasında yerini aldı. Eti mükemmel kıvamında denemek isteyenler 'Rize kavurma nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. Rize kavurma malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde....
Rize Usulü Kavurma Malzemeleri:
Rize Kavurma Nasıl Yapılır?
-
Siniri ve yağı alınmış eti küp şeklinde doğrayın.
-
Kıyılmış gömlek yağını ve tereyağını bir tencereye alıp, eritin.
-
Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve kısık ateşte kavurun.
-
Ayrı bir tencereye aldığınız mısıryağında eti rengi dönene kadar soteleyin.
-
Kavurduğunuz soğanın üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 10-15 dakika daha kavurun.
-
Et suyu bulyonu ve suyu ekleyip, et yumuşayana kadar (yaklaşık bir buçuk saat) pişirin.
-
Sıcak olarak servis yapın.
.Püf Noktası:
Etin kalitesinin yanı sıra özel bakır kazanlarda ve odun ateşinde pişirilmesi kavurmaya o lezzeti daha çok vermektedir!
.
Muhabir/Editör:Erol Taşkın