A+ A-
Yorum
10

Mezgit Buğlama nasıl yapılır?

Yayın Tarihi: 02.04.2024 - 17:19
İftarda balık denince akıllara gelen ilk yemek 'Mezgit Buğlama' tarifi

Balık restaurantlarında bulamayacağınız, ustaları bile kıskandıracak bir tarif ile sizlerleyiz.

Mezgit Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo mezgit

  • 2 adet patates

  • 1 adet soğan

  • 1 adet domates

  • 4 diş sarımsak

  • Maydanoz

  • 1 adet limon

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • Kekik, tuz, karabiber

Mezgit Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mezgitleri güzelce temizleyelim.

  • Patatesleri ince ve yuvarlak şekilde keselim.

  • Patateslere güzelce tavanın altına dizelim.

  • Dizilen patateslerin üzerine mezgit balıklarını güzelce dizelim.

  • Balıkları dizmek butikten sonra ince ince doğradığımız soğanları dizelim.

  • Domateslerde aynı patates günü ince yuvarlak kestikten sonra aynı şekilde tavaya dizelim.

  • Limonları da üzerine koyduktan sonra aralara sarımsak ve baharat ekleyip hazırlıyoruz.

  • 1 tatlı kaşığı salçayı sıcak suda erittikten sonra üzerine döküyoruz ve ilave olarak 1 bardak su koyduktan sonra tamamen pişirmeye hazır. Afiyet olsun.

 

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler