Mezgit Buğlama nasıl yapılır?
Yayın Tarihi: 02.04.2024 - 17:19
İftarda balık denince akıllara gelen ilk yemek 'Mezgit Buğlama' tarifi
Balık restaurantlarında bulamayacağınız, ustaları bile kıskandıracak bir tarif ile sizlerleyiz.
Mezgit Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
Mezgit Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Mezgitleri güzelce temizleyelim.
-
Patatesleri ince ve yuvarlak şekilde keselim.
-
Patateslere güzelce tavanın altına dizelim.
-
Dizilen patateslerin üzerine mezgit balıklarını güzelce dizelim.
-
Balıkları dizmek butikten sonra ince ince doğradığımız soğanları dizelim.
-
Domateslerde aynı patates günü ince yuvarlak kestikten sonra aynı şekilde tavaya dizelim.
-
Limonları da üzerine koyduktan sonra aralara sarımsak ve baharat ekleyip hazırlıyoruz.
-
1 tatlı kaşığı salçayı sıcak suda erittikten sonra üzerine döküyoruz ve ilave olarak 1 bardak su koyduktan sonra tamamen pişirmeye hazır. Afiyet olsun.
Muhabir/Editör:Erol Taşkın