A+ A-
Yorum
10

Pekmezli Kabak Tatlısı nasıl yapılır?

Yayın Tarihi: 15.07.2024 - 16:55 | Güncelleme Tarihi: 15.07.2024 - 16:52
Çok az malzeme ile yapılan pratik bir Rize tatlısı

Pekmezli Kabak Tatlısı için gereken malzemeler 

  • 2 kilo kabak ( soyulmuş doğranmış hali ile)

  • 4,5- 5 su bardağı şeker ( damak tadınıza göre çoğaltıp azalta bilirsiniz)

  • 1 küçük kahve fincanı üzüm pekmezi


Pekmezli Kabak Tatlısı nasıl yapılır?

  • Soyulmuş doğranmış kabakları tencereye alalım .

  • Üzerine toz şekeri ilave ederek bir gece veya en az 6-7 saat şeker eriyip suyunu salması için bekletelim.

  • Bekleme süresinin ardından tenceremizin kapağını kapatarak ocağa alalım ( bu esnada kontrollü olalım taşmasın) kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kapağı açalım pekmezi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirelim.

  • Uygun bir tepsiye alarak önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirelim ( bu aşama herkesin fırınına göre değişebilir ) fırını kapatarak 15 dakika kapattığımız fırının içinde ılımaya bırakalım.

  • İstediğiniz soğukluğa geldikten sonra servis edebilirsiniz.

  • Ceviz ve tahin ile servis edebilirsiniz. Kaymak ayrı yakışıyor denemenizi tavsiye ederim.

  • Her kabağın pişme süresi değişebilir kontrollü olmakta fayda var.

  • Kabakları mümkünse üst üste gelmeyecek şekilde tencereye yerleştirelim.

  • Eğer beklemeye vaktiniz yok hemen hazırlamak istiyorsanız yarım su bardağı su ekleyerek pişire bilirsiniz.

Üstü isteğe göre fındık ve tahin  ile süslenebilir.

HABER MERKEZİ

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler