A+ A-
Yorum
10

Şalgam (Pancar) Yemeği Tarifi? Şalgam (Pancar) Yemeği nasıl yapılır?

Yayın Tarihi: 24.08.2024 - 17:29
Artvin’de kök sebzelerden yapılan harika bir lezzet Şalgam (Pancar) Yemeği nasıl yapılır?
Kaynak:HABER MERKEZİ

Zor geçen kışlarıyla meşhur Artvin’de kök sebzelerden yapılan yemekler kışın vazgeçilmezleri arasında. Özellikle biraz pirinç ve salçayla yapılan şalgam (pancar) yemeği en sık yapılan kış yemekleri arasında.

ŞALGAM (PANCAR) YEMEĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER;

6 adet Şalgam
150 gram Kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Zeytin yağ/tereyağ
Tuz, karabiber, Reyhan

ŞALGAM (PANCARI) TARİFİ NASIL YAPILIR?

Şalgamların kabuklarını soyuyoruz jülyen olarak doğruyoruz .
Bir kabın içinde tuzluyoruz ve yarım saat kadar bekletiyoruz .
Vakit varsa 1 saatte bekletilebilir.
Ardından beklettiğimiz şalgamları bol su ile yıkıyoruz.
Kıymamızı soğan sarımsak salça ile yapıyoruz ardından yıkayıp suyunu süzdüğümüz şalgamları kıymanın üzerine döküyoruz ve baharatları ekleyip tamamen karıştırdıktan sonra 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Servis yaparken isteğe bağlı sarımsaklı veya sade yoğurt kullanılabilir.