SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Turşu Tavalı Nasıl Yapılır ?

Turşu Tavalı Nasıl Yapılır ?

07 Temmuz 2024 Pazar - 18:05




Karadeniz sofralarının vazgeçilmez lezzeti Turşu Tavalı Nasıl Yapılır ?





Bu yemek Rize'de yöre halkı tarafından sıklıkla yapılır. Kadınlar yapılışı kolay ve kısa sürede pişen bu yemeği; özellikle çay toplama sonrasında mısır ekmeği, salatalık, ayran ya da çay ile birlikte tüketirler. Uzun yıllar bu şekilde yenilen yemek günümüzde yöresel yemekler yapan pek çok restoranda  ve evlerde salata türü olarak da sofraya konmaktadır.

Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy soğan

  • 1 yemek kaşığı pul biber

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı tereyağı


  • 4 kepçe fasulye turşusu


Turşu Tavalı Nasıl Yapılır ?

  • 4 kepçe fasulye turşu uzu bir teknede su ile bekletiyoruz (Ekşisinin çıkması için) ekşi olmasını istemiyorsanız turşuyu sıcak sudan geçirerek ve elinizle sıkarak kullanabilirsiniz.

  • Soğanlarımızı küp küp doğuyoruz (Eğer büyük soğanınız varsa 1 adet küçük soğan varsa 2 adet yeterli olacaktır)

  • 2 yemek kaşığı tereyağı ve 5 yemek kaşığı sıvı yağını geniş bir tencerede eritiyoruz (Tenceremiz fazla derin olmasın)


  • Erittiğimiz yağın içine küp küp doğradığımız soğanları ekleyerek kavuruyoruz.

  • Kavurduğumuz soğanın içine 1 y. K pul biber ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.

  • Soğan ve pul biberimiz iyice kavrulduktan sonra turşu uzu içine ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.

  • Sarımsak eklemenize gerek yok zaten kurulmuş turşunun içinde sarımsak bulunur. Afiyet olsun :)

HABER MERKEZİ


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap