SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor

Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor

09 Ekim 2018 Salı - 15:29




Yerel seçim durağımız bu kez Şalpazarı ilçesi oldu...





29 Mart 2019 seçimi öncesi Şalpazarı halkının seçim ile ilgili görüşleri şöyle,

Osman Tosun: Memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Devletimizin bize yaptığı yardımlar görünmüyor sanırım belediyemiz çok iyi çalışıyor Allah onlardan razı olsun. Yollarımız çok güzel çukur yok, tümsek yok ama bazı fuzuli harcamalar çok olmaması lazım.

Aziz Durmuş: Şalpazarı olarak ilçemize hizmet bekliyoruz. Köy yollarında da ufak tefek noksanlar var onların yapılmasını bekliyoruz. Belediye başkanlarımız isteklerimizi yerine getiriyorlar kendilerine teşekkür ediyorum.

Yılmaz Gülbahar: Hayırlısını diliyorum, Şalpazarı’na daha iyi hizmetler getirebilecek bir Belediye başkanı gelmesi gerekiyor.


Bayram Durmuş: Hayırlı uğurlu bir Belediye Başkanının gelmesini temenni ediyorum.

Hüseyin Türkmen: Belediye başkanlığına kim gelecekse onlardan hizmet bekliyoruz. Şalpazarı biraz da kenarda kalmış bir ilçemiz köylülerimiz mağdur ve bakımsız. Hükümet yetkilileri sadece oy zamanı geliyorlar bizlerin yanına başka zaman gelmiyorlar. Köy yolları çok kötü gidilmiyor.

İsmail Gıdık: Barış ve sağlık bekliyoruz. Zamların durdurulmasını bekliyoruz. Yayla yollarımız kötü yapılması gerekiyor. Okullarımız yok, köprülerimiz yok, köy yollarımız çok kötü, hükümet yetkilileri Şalpazarı’na önem vermedi. Şalpazarı ilçe olarak değil köy gibi sürünüyor. Devletimizden bize yardım etmesini istiyoruz.

Hüseyin Karabaylı: İlk öncelikle ilçemizin başımızdan hükümet yetkililerinden yardım alması gerekiyor. Şalpazarımıza düzenli bir şekilde hizmet edilmesini istiyoruz. AK Partiliyim başkanın icraatlarını beğeniyorum, hoşuma gidiyor. Seçimde gelecek olan Belediye başkanımızın Şalpazarı’na hizmetini esirgememesini talep ediyorum. Şalpazarımız kırsal alanda kaldığı için bazı nedenlerden dolayı hizmeti çok az köyümüzün yolları hep toprak yol betonlanmasını istiyoruz.

Asım Beryurt: Adil ve adaletli hayırlı bir seçim olmasını diliyorum. Her türlü ihtiyaçlarımız var yollarımız betonlama yapılmalı, daha iyi hizmetlerin gelmesini istiyoruz.


Bahri Metin: Hayırlısı neyse o olsun, yollarımız yapılmalı ancak başkanımız sokağa çıkıyor bizimle sohbet ediyor sonra kapısı açık kendisine sıkıntılarımızı anlatıyoruz bizi iyi diniliyoruz kendisine teşekkür ediyorum.

Adem Sağlam: Şalpazarı’nın mahallerinin yol sorunları var, bazı mahallerimizin yollarına hiçbir hizmet gitmiyor bu mahallerimizdeki vatandaşlarımız mağdur sıkıntıları çözülmesi gerekiyor. Meralarda, Ağa konaklarında önceden hayvan otlanırdı şimdi çimen ve diken şeklinde oldu bu gibi yerlere sahip çıkılması gerekiyor.

Recep Çakır: Şalpazarı’nın eksikleri sorunları görünüyor, mesela yol sorunları var, park sorunları var bu sorunlarımız giderilmeli. Şimdi ki Belediye başkanımız elinden geleni yapmaya çalışıyor ancak arkasından iktidar partisi olmadığı için kendi çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Muhammet Karabayır: Bizim açımız zor ve sıkıntılı bir seçim olacak bence inşallah hayırlısı olur. Şalpazarından çok eksik var ama nasıl çözüleceğini bilmiyoruz neden olduğu da Şalpazarı daracık bir alanda içine kapanmış bir durumda inşallah bir sonraki Belediye başkanı bu durumu çözer diye umutla bekliyoruz. Şimdi ki başkanı çok iyi çalışıyor ancak muhalif bir belediye olduğu için gerektiği kadar destek alamıyor ancak alırsa tüm sorunları çözeceğine inanıyorum.

Emre Özkan: Şalpazarında durumlar kritik işsizlik hat safhada iş bulamıyoruz burda kahvehane köşelerinde bekliyoruz. Şalpazarında hiçbir şey ilerlemiyor aradan 30 yıl da geçse Şalpazarı aynı durumda olur.


Kemal Bayram: Yerel seçimlerden çok şeyler bekliyoruz. Bu belediye başkanımızın değişmesini ve çalışkan bir Belediye başkanının olmasını istiyoruz. Şalpazarı Belediye başkanımızdan memnun değiliz. Şalpazarı’nda çok şeyler eksik, araba park edeceğimiz yerimiz yok, Pazar yerimiz yok, sosyal faaliyetlerimizi geçirebileceğimiz tesisimiz yok. Biz bunların Şalpazarı’nda olmasını istiyoruz. Araba park edecek yerimizi, Pazar yerimizi ve ailemizle birlikte oturabileceğimiz kafeler ve çay bahçelerinin yapılmasını istiyoruz.

Mustafa İpekçi: Yerel seçimlerde bu belediye başkanımızın devam etmesini istiyoruz, elinde imkan olmadığı halde gece gündüz çalışıp hizmetlerini sürdürüyor. Önceki Belediye başkanı hükümet yanlısıydı hiçbir şey yapmadı ama bu belediye başkanımız elinden gelenin fazlasını yapıyor. Şalpazarı konjektüre kapalı açılmalı yol yok, Şalpazarı’nda ancak bu kadar olur başka bir şey yapılamaz. Mesela şöyle bir konu var benim adayım olursa hizmet veririm olmazsa vermem demek olmaz bu yanlış bir konu ben solcu olduğum için benim bulunduğum mahalleye, köye hizmet gelmiyor böyle bir mantık olmaz. Yerel seçimlerin parti gözetmeksizin kim çalışıyorsa başımızda belediye başkanı olmasını temenni ederim.

Çepni kültürüne ayna tutan ilçe

Gürül gürül akan dereleri, yemyeşil yaylaları, insanın içine  işleyen kemençe havaları... Tarihten gelen Çepni kültürüne
ayna tutan bir ilçedeyiz bugün. Türkülere konu olan Ağasar ve Sisdağı'nı ana şefkatiyle sarıp sarmalayan Şalpazarı, gelişmeye
müsait bir ilçe.

Trabzon'a 69 kilometre uzaklıktaki ilçenin bakir kalmış köyleri ve mahalleleri Doğu Karadeniz'in nostaljik atmosferini yansıtıyor. Burası asırlar süren gelenekleri, yöresel motiflerle bezeli giysileriyle cezbediyor gelen yerli ve yabancı turistleri. Ama bir gerçek var ki, yöre kendi yağıyla kavrulduğu için kabuğunu bir türlü kıramamış.


2014 yılındaki yerel seçimlerde  bayrağı devralan MHP'li Refik Kurukız, halkla bütünleşip ilçe halkının isteklerini, taleplerini karşılamaya çalışıyor. Nitekim bunu yöre sakinlerinin konuşmalarından anlıyoruz. Vatandaşın büyük bölümü, Başkan
Kurukız'dan memnun ancak hükümet desteği olmadan hiçbir belediyenin ilçeyi bir adım öteye taşıyamayacağı düşüncesinde.

Şalpazarı'nda en büyük sorun, Türkiye'nin de kanayan yarası olan işsizlik. Burada yaşayanların serzenişte bulundukları bir konu da
yollar, özellikle köy yolları. Yıllar geçmesine, dünyanın uzayda konuşlanmasına rağmen yolların patates tarlasını andırdığından yakınan yöre halkı, seçilecek yeni başkandan köy yollarına asfalt serilmesi sözünü almakta kararlı.

Yaşlı nüfusunun yanı sıra genç nüfus buradaki kahvehaneleri doldurmuş durumda. Gençlerin bazıları ise ekmek parası için gurbete
çıkmış. İlçe sakinleri, temiz siyaset güden başkandan ziyade, yöreye hizmet getirebilecek ve hükümetten destek alabilecek bir başkan beklentisinde. Bu nedenle 2019'daki yerel seçimleri 'umut'la bekliyorlar.

Gönlünde ana sütü gibi helal ve tertemiz duygular barındıran Şalpazarı insanı belki bugün belki yarın refaha kavuşacağı, çağdaş bir kent hayatına adım atacağı günlere özlem duyuyor. 

2014’teki seçimlerde bayrağı Fehmi Cengiz’den devraldıktan sonra siyaset gömleğini çıkarıp ‘hizmet’ gömleğini sırtlayan ancak başkanlık koltuğunda oturduğu süreçte arzu ettiği projeleri ‘yokluk’ sarmalında karınca kararınca hayata geçirmekte zorlanan Refik Kurukız, her şeye rağmen halkın büyük bölümünün kalbinde yer etmiş.


Sorunların çözümü noktasında tabiri caizse kapı kapı dolaşıp vatandaşla istişare yapan Kurukız, güler yüzünü hiçbir zaman ekşitmemiş. Zaten tüm yokluklara rağmen halkın gönlünü kazanmasının en büyük etkeni bu.

Vatandaşlar da bu sinerjiden son derece memnun. Satır aralarında siyasilere de gönderme yapan ilçe sakinleri, oy istemek için bölgeye gelecek olanların Şalpazarı’nı şaha kaldıracak projeleri de koltuklarının altına almaları çağrısında bulundular.

Asım Kemal GÜNER

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap