SON DAKİKA



Haber > Rize > Cumhurbaşkanı Erdoğan: SGK borçları hatırlatılınca CHP'de kıyamet koptu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: SGK borçları hatırlatılınca CHP'de kıyamet koptu

27 Temmuz 2024 Cumartesi - 16:19




CHP'de SGK borçlarının hatırlatılmasının dengeleri bozduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin borcun üzerine yatmak için elinden geleni yaptığını söyledi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baba ocağı Rize'de...

Erdoğan burada "Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi, İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni"ne katıldı.

Burada hemşehrilerine hitap eden Erdoğan, geçtiğimiz hafta grup toplantısında açıklamasından sonra başlayan CHP'li belediyelerin SGK borçlarına ilişkin tartışmalarına değindi.

Belediyelerden SGK borçlarının tahsil edileceğinin açıklanmasından sonra CHP'nin dengesinin bozulduğu söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"Borçlarının hatırlatılması CHP'yi rahatsız etti"


"Bizim gündemimizde toplu açılışlar var, hizmet var, eser var, yatırım var... Biz çalışıyoruz, iş üretiyoruz...

Hükümet olarak emeklilerimizle ilgili yaptıklarımızdan bahsettik. Emekli aylığı ve asgari ücretin nereden nereye geldiğini anlattık.

Muhalefete başta emeklilerimiz olmak üzere milletimize meydanlardan verdikleri ancak tutmadıkları sözleri hatırlattım. Sosyal güvenlik borçlarını ödemeleri gerektiğini söyledim.

Borçlarının hatırlatılması CHP'yi rahatsız etti. Borç alınırken dost, ödenirken düşmandır misali, borcun üzerine yatmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

"Bunların niçin paniklediğini rakamlar anlatıyor"


CHP'nin genel başkanı kendini gülünç duruma düşürüyor. Çöpleri elleriyle toplamak zorunda kalırlarmış... CHP'li belediyeler zaten çöp toplamıyor ki... Kamyonla toplamadığınız çöpleri ellerinizle mi toplayacaksınız? Gülsek mi ağlasak mı, inanın bilemiyoruz.

Bunların niçin paniklediğini rakamlar anlatıyor. En fazla borcu olan 5 belediye, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler.

Büyükşehir borçlarının yüzde 76'sı CHP'li belediyelere ait. SGK'ya borcu 1 milyarın üzerinde olan 6 ilçe var. 6'nın 5'i CHP belediyesi. 500 milyonun üzerinde olan 26 ilçeden 24'ü CHP'nin...

"SGK'ya borçlulukta zirveyi kimseye bırakmıyorlar"

SGK'ya borçlulukta zirveyi kimseye bırakmıyorlar. Borçları katlanarak artıyor. Bunların borç ödeme gibi bir alışkanlıkları yok. Eski genel başkanları, SGK'yı batırmıştı. Belediye başkanları kötü mirası aynen devam ettiriyor.


Meydanlarda vaat dağıtmayı biliyorlar... Ne sözlerine sadıklar, ne de borçlarına sadıklar...

"Dans gösterisine gelince para var, SGK'ya para yok"

Vals gösterisine dans gösterisine gelince para var, gazetecilere Roma'yı gezdirmek için para var, kişisel reklam için para var... SGK'ya borç ödemeye gelince para yok. İnsanda biraz utanma olur.

Benim milletim buna kanar mı? Kimse kör değil. Herkes neyin ne olduğunu görüyor. Bahaneleri kabul etmiyoruz. Bakanlığımız siyasi parti ayrımı gözetmeden bildirimleri göndermeye başladı.

Sonra da gerekli adımlar atılacak. Biz bu süreci siyasi çekişmelere kurban etmek istemiyoruz. Sayın CHP Genel Başkanı'na tavsiyem; dersine iyi çalışması, enerjisini milletin hakkını ödemek için kullanmasıdır. Türkiye için emeklilerimiz için en doğru yol budur. Biz milletin hakkını ve hukukunu korumanın derdindeyiz."



HABER MERKEZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap