SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor...

Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor...

17 Ekim 2018 Çarşamba - 13:34




Yerel seçim durağımız bu kez Arsin





İlçe halkı, Erdem Şen’in ilk seçildiği günkü heyecanından bir şey kaybetmediğini belirtip, “Artık üç dönemi doldu ve Arsin’e dinamik bir başkan adayının gelmesini istiyoruz” diyor.

Kemal Saralioğlu: Arsin’e bu güne kadar çok güzel hizmetler yapıldı. Bunları kimse inkar edemez. Belediye başkanımızdan da çok memnunuz. Eğer üç dönem kuralı kalkarsa yine devam etmesini isteriz. Eğer kalkmazsa kendisini ya büyükşehirde ya da Ankara’da görmek isteriz. Ben AK Partiliyim ve Erdem Şen olmayacaksa Ramiz Sungur başkan olmadır.

Murat Gürsoy: Arsin’e güzel hizmetler yapıldı. Bunda başkanımızın büyük katkısı var. Ancak Trabzon büyükşehir olduktan sonra maalesef sahil kesimimize yeterli hizmetler alamadık. Hatta elimizde olan sahil şeridini de Büyükşehir Belediyesine teslim ettik. Arsin’in yeniden şahlanması için Ramiz Sungur’un başkan olması gerekiyor. Arsin Trabzon’un en şirin ilçesi olmaya aday bir yerdir.

Rahmi Sağır: Arsin’de hiçbir çalışma yapılmamış. Arsin’deki binalarda yangın merdiveni yok, otopark yok, sığınak yok. 15 senedir burada bir belediye pazar yeri yapamadı, dağdan mucur alır satar, benim yolumu yapmaz. Belediye başkanı o sattığı mucuru benim yerime dökecek, satmayacak. Ne zaman yanına gitsem bugün dökerim, yarın dökerim diyerek atlatıyor beni. Ben oy vermedim diye yolumu belediye başkanı yapmıyor, ayrımcılık yapıyor burada. 15 senedir buraya pazar yapılmıyor. Ben de diyorum ki ‘Vereyim arsamı size, bana aylık bir ücret ödeyin, pazar kurun oraya’. ‘Yok, biz para veremeyiz’ diyorlar. Bedava mı olacak bu işler?


Nizamettin Korkut: Arsin’e yatırım geldi ancak istediğimiz gibi yatırımlar gelmedi. Biz de oylarımızı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dolayı verdik ama tekrar Sayın Erdoğan’dan dolayı oy vermeyeceğiz. Sağlam, düzgün ve sokakta bir sıkıntı olduğu zaman belediye başkanının hemen orada olması gerekiyor. Daha iyi olabilir, daha örnek bir aday gösterilebilir. Ben AK Partiliyim, oyumu partime vermek istiyorum ama bu şekilde değil. İnşallah daha düzgün adam gelecek ve Arsin daha iyi olacak. Yatırımlar tam anlamıyla yapılmıyor, yapılıyorsa da büyük maliyetlerle yapılıyor ve bu paraların nerelere gittiğini bilmiyoruz. Sahilimiz var, orada köprü yapıldı. Birisi ‘2 milyona yapıldı’ diyor, diğeri ‘1.5 milyona yapıldı’ diyor. Vatandaş olarak bakıyoruz, bu paralar nereye gitti? Korkunç paralar harcanıyor, bu paralarla Arsin’i iki defa yıkar yapar.

Rahman Taşkın: Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, üç dönem muhteşem hizmetler yaptı. İlk günkü heyecanını hiç kaybetmedi. Ne mahalle ne de köy ayrımı yaptı. Elinden gelenin en iyisini yaptı. Ancak üç dönem kuralına takılıyor. Ben isterim ki yine başkan olarak devam etsin. Eğer Cumhurbaşkanımız böyle bir şans tanırsa çok iyi olur. Olmayacaksa Ramiz Sungur başkan olsun.

Hasan Şahin: Köyde oturuyorum. Köyümüzün yolu net olarak taranmıyor, asfalt yapılmıyor, yollarımız çok kötü, bakan yok, ilgilenen yok. Geçtiğimiz günlerde kendi imkanlarımla greyder getirdim, biraz taradık ama yeterli değil, yollarımıza boru bile koyamıyoruz.

Hüseyin Haldızoğlu: Şimdiye kadar Arsin’e yapılan yatırımların tam şekliyle yerini bulduğuna inanmıyorum, ama bu demek değildir yatırım yapılmamış, çalışma olmamış. Çünkü köyümüzde yol yapıldı. Belediye ile ortak yapıldı bu yol. Sağ olsunlar bizim yanımızda bulundular. Yetkililerin bile ‘burada yol yapılamaz’ demesine rağmen sağ olsunlar belediye başkanı, yardımcısı ve iş adamları bizim yanımızda bulundu. Gönül ister ki bütün köylerimiz asfalt ve beton olsun, her şey bir anda olacak diye bir şey yok. Bakalım ilerleyen günler neler gösterir.

Oktay Acar: Şimdilerde yatırım beklemek göle maya çalmak, gölden yoğurt beklemek gibi bir şey. Geçmişe dönük yatırımlara bakarsak diğer ilçelerin pay aldığı gibi Arsin de kendi üzerine düşen payı almıştır. Burada kişilerin menfaati gözetmeksizin, bir art niyet olmaması için çalışma yapılmıştır. Geçmişte bakanlarımız tarafından verilen sözler var. Yatırım Adası gibi, Mobilya Sitesi gibi... Bunlar da Arsin’e yatırım olarak gelirse Arsin’in daha iyi bir noktalara gelebileceğini düşünüyorum. Gelecekte bir turizm açısından baktığımızda Trabzon’a havayoluyla gelen vatandaşlar havalimanından çıkarken üç tabela görüyorlar. Ayder, Uzungöl ve Santa tabelaları bulunuyor. En yakın olan yer Santa turizm vadisini de canlandırabilirsek yollar da yapıldı. Burayla da artık ilgilenilmesi gerekiyor. Arsin’de bir çöp tesisi konusu vardı, bu da ortadan kalkarsa bu vadi turizmi de açılırsa Arsin Trabzon’un turizmden en çok payını, hakkını alacak ilçelerinden bir tanesidir. İnşallah yatırımlar hükümetimizin de desteğiyle beraber tekrar sağlanır ve daha güzel bir Arsin ortaya çıkar.


Refik Hacıhasanoğlu: Arsin’e hiçbir yatırım yapılmamıştır, belediye başkanının hiçbir yere baktığı yok. Arsin’in her şeyi sorun. Altyapı çalışması yok, bir yağmur yağdığı zaman sel görütüyor ve mağdur oluyoruz. Başkan nerede akşam orada sabah demiştir, Arsin ile hiç ilgilenmemiştir.

Murat Bülbül: Arsin’e efsane bir başkan lazım. Bu kişi de Ramiz Sungur’dur. Kendisi dinamizminden hiçbir şey kaybetmemiştir. Eğer böyle imkan varsa Arsin şahlanır. Yoksa Arsin’in elinde olan her şeyi büyükşehir belediyesi kapar.

3. dönem olsa da sahada çalışıyor

Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethi ile 26 Ekim 1461 tarihinde Osmanlı topraklarına katılan Arsin, şirin bir ilçe. Organize Sanayi Bölgesi gibi bir avantaja rağmen ilçe yıllar geçse de arzuladığı hedefe bir türlü ulaşamamış. ‘Temiz, arınmış’ anlamına gelen Arsin’in, adını bozulmamış kıyılarındaki kumsallardan aldığı söylenmekte. Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, her zaman güler yüzlü, esprili ve çalışkanlığıyla ön plana çıkan isim olmayı başarmıştır. Başkan Şen vatandaşa verdiği sözleri tutmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor.

Hiçbir zaman görevden kaçmadığını belirten Şen, “Ben kendimi Arsin’e adadım. Elimden geldiği kadar sorunları çözmeye çalıştım. İlçemize yatırım almak için ne kadar uğraştığımı tüm kamuoyu bilmektedir. Yatırım anlamında da birçok işe imza attık. Bunu ben tek başıma yapmadım. Gerek ekip arkadaşlarımla gerek partimle gerekse Arsin halkıyla yaptım. Yapmadığım hiçbir işi sahiplenmedim. Ben arabama biner, direksiyona geçerim ve birim amirlerimi yanıma alırım. Mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak gezerim. Eksikleri yerinde görürüz ve ona göre müdahale ederiz. Üç dönemdir Arsin’de belediye başkanlığı yapıyorum. Bu halk beni hizmetlerim için seçiyor. Aldığım oyun hakkını vermek için de elimden geleni yapıyorum” diyor. Vatandaşlar, Arsin’in daha güzel olması gerektiğini vurgulayarak, “İlçemizdeki trafik sorununun acilen çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. İlçemize bir turist gelse inanın ki bu karmaşık trafikten yolu bulup çıkamaz.Bu konuda yetkililerin acil önlem alması gerekiyor” diyorlar.


Arsin’in en büyük sıkıntısının sahil şeridi olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Trabzon’un en şirin olması gereken Arsin maalesef bunu başaramamıştır. Sahil şeridini Büyükşehir’e teslim etmiştir. Yasal olarak bunu yapmak zorundaydılar belki ama Büyükşehir burayı aldıktan sonra hiçbir hizmet yapılmamıştır. Sahil şeridinde hizmet veren işletmeler de kaçma seviyesine gelmiştir. Umarız Büyükşehir’de köklü bir değişim olur, zihniyet değişikliği olur da Arsin’in sahili güzelleşir, insanlar huzur içinde sosyal alanları bol bir sahile inerler” ifadelerini kullandılar.

Arsin sokaklarında gezerken vatandaşlara özellikle ‘Erdem Şen üç dönem kuralına takılırsa kimi başkan görmek istersiniz?’ sorusuna aldığımız cevaplar hemen hemen aynıydı. 10 kişiden en az 7’si Ramiz Sungur ismini veriyor. Sebebini sorduk, aldığımız cevap, “Arsin’in Büyükşehir’e vereceği bir şey olmamalı. Arsin’in Büyükşehir Belediyesi’nden alacağı şeyler olmalı. Bunu da en iyi Ramiz Sungur yapar” oldu. Arsin halkı şimdilerde yerel seçimleri umutla, özlemle ve en kalbi dileklerle bekliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap