SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor...

Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor...

19 Ekim 2018 Cuma - 12:13




Yerel seçim durağımız bu kez HAYRAT





Trabzon’un Hayrat ilçesinde vatandaşlar seçimlerde yüzde 92 oy verdikleri iktidardan daha fazla hizmet bekliyor. Vatandaşlar, Başkan Mehmet Nuhoğlu’nu yeniden başkan görmek istediklerini söylerken hizmet alanında hükümetinde onun çalışmalarına destek olmasını istiyor.

Trabzon’un Hayrat ilçesi yetiştirdiği değerleri ile önemli bir ilçe. Vatandaşlar yıllarca sahile uzak olmanın sıkıntısını yaşamış, Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu ile bu sıkıntıların aşıldığını söylerken, var olan eksikliklerin merkezi hükümetin daha fazla desteği ile gerçekleşeceğine işaret etti. Yapılanların ilçelerine ivme kattığını dile getiren vatandaşlar, gelişen ve değişen dünyada kabuğunu kıran Hayrat için hükümetin desteğinin şart olduğunu sık sık vurguluyor.

Yurttaş Yeşilyurt: Hayrat’ta Allah nasip ederse başkanımızla birlikte devam edeceğiz. Eksik kalan hizmetler var, başkanımız onları da yapacak. Gençler için bir spor sahası yapılmalı. Üniversite sözü verilmişti, bunu bekliyoruz. İnşallah bu eksikler giderilince çok daha iyi bir Hayrat olacak.

Mustafa Özbayraklı: Hayrat’ta çok eksik var. Hayrat’a üniversite yapılması lazım, parklar ve çay bahçeleri yapılması gerek. Çalışan memurlar Of’a, Trabzon’a gidiyor, bundan dolayı da ekonomik sıkıntı çok büyük oluyor. Seçimlere bakılınca durumlar iyi değil, yine de AK Parti üstün olacak. Başkanımız yeniden göreve devam diyecek.


Sinan Danış: Hayrat’ta üniversitemiz yok, bunu istiyoruz. Seçimler konusunda da iktidar yüzde 92 oy almış. Bu da Hayrat için önemli bir konudur. Hüseyin Kasapoğlu: Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum, Hayrat’ta yol eksikliği var, doğalgaz eksikliği var, iyi bir çalışma olur, hayırlısı olur inşallah.

Kemal Kasapoğlu: İktidar partisine Hayrat yüzde 92 oy veren bir ilçemizdir ancak alınan oya göre Hayrat’a merkezi hükümet daha çok destek vermeli. Üniversite çok önemli. Hayrat bir çıkmaz sokak, yayla yollarının bir an önce yapılması lazım. Yayla yolları Uzungöl’e bağlanırsa buranın halkı için iyi olur. Belediye çalışmalarından memnunuz, umutluyuz.

Ekrem Koçman: Hayrat’ta üniversitemiz yok, bir an önce üniversite yapılmalı. Gençlerin sosyal faaliyetlerini geçirebilecekleri yerler arttırılmalı. Parklar yapılmalı. Halı sahaların daha düzenli hale getirilmesi gerekiyor. Başkanımızı seviyoruz.

Küçükali Kansız: Belediye başkanımız Mehmet Nuhoğlu’nun olduğu yerde eksik olmaz. Biz yine kendisini tercih ediyoruz. Güler yüzlü, tatlı dilli bir başkanımız her şeyimize koşuyor. Büyükşehir de bize yardımcı olursa çok daha iyi oluruz.

Murat Atalay: Seçimlerin vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum. Hayrat’ın bazı eksikleri var, özellikle üniversiteye ihtiyacımız var, üniversitenin yapılmasını bekliyoruz. Başkanımıza güveniyoruz.


Yusuf Fettahoğlu: Hayrat’ta 2 yıllık meslek yüksek okulu yapılması lazım. Memurların burada kalabilmesi için sosyal faaliyetlerin olması gerekiyor. Burada konaklama yerleri yapılmalı. Hayrat’ta çalışan memurlar burada kalmıyor, Of’a gidiyorlar. İlçemizde kalsalar maddi yönden çok gelişiriz. Başkanımızdan memnunuz, kendisinin devam etmesini istiyoruz.

Murat Koç: Hayrat Belediye başkanımızdan memnunum, kendisini çok seviyoruz. Hayrat’a üniversite yapılması gerekiyor, çünkü buna bir potansiyel oluşması gerekiyor. Buna göre yatırımlar yapılmalı. Burada ailelerin oturup kalkıp sosyal faaliyetlerini geçirebileceği yerler yok. Burası çok göç alan bir yer, insanlar dışarıda yaşadıkları için sosyalleşmeye alışmışlar ve burada bu beklentiye cevap alamıyorlar. Hayrat’ın içerisinde kalmıyorlar, Of’a gidiyorlar, Rize’ye gidiyorlar. Burada kalmaları lazım ki ilçedeki esnaf da maddi yönden iyi olsun.

Osman Akdoğan: Hayrat’a üniversite yapılması gerekiyor. Dışarıdan buraya gelen misafirler için çay bahçeler yapılması gerekiyor. Bir sanayi yapılması gerekiyor. Burada bayağı işsiz insan var. Başkanımızdan memnunuz.

Zafer Kılıç: Hayrat’ta üniversite sözü verildi ama yapılmadı. Hayrat’ta iş olanağı hiç yok, bunların giderilmesi gerekiyor. Seçimlerin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başkanımıza şans diliyorum.

Hasan Yeşilyurt: Hayrat’ta 112 Acil Servis’e ve itfaiyeye ihtiyacımız var. Hastamız olunca sıkıntı çekiyoruz, bunlar giderilse buradaki halk bu konuda rahat eder. Onur Erdem: Seçimlerde Hayrat’ı sıkıntılı görüyorum. Ben taksiciyim. Durağımız yok, sandalyede oturarak yolcu bekliyoruz. Plakamız yok. Bunun resmiye dökülmesini istiyoruz. Daha çok hizmet bekliyoruz.


Kemal Hacıosmanoğlu: Bu seçimler eskiye nazaran daha sıkıntılı geçecek gibi görünüyor. İtfaiyemiz, üniversitemiz yok, yollarımız çok bozuk. Bir tünel bağlantısı ile Bayburt’a bağlanabiliriz. Sosyal aktivitemiz yok, hiç kimse burada durmak istemiyor. Herkes kaçıyor, bir çorap almaya Of’a gidiyoruz.

İsmet Özten: Söz verilmişti, üniversite yapılacaktı. Bu bizim için en büyük şans. Başkanımızın da 4. dönemi; değişebilir de değişmeyebilir de. Biz kendisini seviyoruz.

Selfinaz Varol: Seçimlerin yapılması çok güzel bir şey, çok eksiğimiz var. Altyapımız düzgün değil, insanların oturabileceği bir park alanları yok, yapılaşma çok kötü, bunun düzeltilmesi gerekiyor. Doğalgaz da tamamen bittiği zaman daha güzel olacak, iyi olan kazansın, inşallah her şey iyi olur.

Nuhoğlu devam diyor Hayrat öz mimarisine kavuşuyor

Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu’nu ziyarete gittiğimizde karşılaştığımız manzara gerçekten birçok belediyede özlenendi. Nuhoğlu deyim yerindeyse kapısı ve telefonu 24 saat açık bir başkan olarak görevine dört elle sarılmış durumda. Seçimler yaklaşıyormuş endişesinden uzak, vatandaşın derdi ile dertlenen, ilçesinin sorunlarını çözmede sorumluluğunun gereğini yerine getirmede uğraş veriyor. İlçenin ileri gelenleri ve büyükleri ile yapılan istişareler sonunda devam etmesi yönünde karar alındığını öğrendik. Biz Başkan Nuhoğlu’na Hayrat’ı ve yerel seçimi sorduk, kendisi cevapladı.


AK Parti’ye yüzde 90’a kadar oy veren bir ilçe başkanı olarak söylediklerinin noktasına virgülüne dokunmadan işte Nuhoğlu’nun dedikleri: Benden önce Hayratımıza hizmet eden belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Hem küçük ilçeyiz hem de sahilden içeri kalma, sonradan ilçe olma sıkıntısının yanı sıra ulaşım sıkıntısı yaşıyoruz.

Sıkıntıların üstesinden gelmek için el birliği ile çalışıyoruz. Bende özel kalem yok, kapım 24 saat açık, şoförüm de yok, halk ile iç içe yaşamaya çalışıyorum. Öncelikle bizim için burada yol, su, elektrik gibi sorunların çözümü için uğraş verdik. Bunun yanında okullarımız oldu, hem yatılı konusunda ilköğretim okulumuz, Anadolu lisesi, çok programlı lise, sağlık ocağı, 24 saat açık acil hastanemiz var, imam hatip, hükümet konağı, elektrikleri ve telefonları yer altından aldık, yollarımızı karayolları bitirdi, yol konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Yayla turizmi ile ilgili çalışmalarımız var, altyapıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımızla çok güzel bir çalışmamız var. Tüm siyasilerimize çok teşekkür ediyorum. Yöre mimarisine uygun dış cephesi ve iç cephesiyle beraber bir yeni belediye binası yapıyoruz. Hayrat’taki binaları Güneysu’daki gibi kendi öz mimarimize uygun yaptık bitirdik. Hayrat’ın tüm binalarını dış cephe giydirmesi yapıyoruz, hayırsever bir iş adamımız bize finansal katkı sağlayacak.

Futbol sahasının 10 dönümlük yerini tamamen aldık, o da yatırım programına girecek, bu yıl yapılacak. Baltacı Deresi’nde yürüyüş yerleri, oturma alanları var, orayı da bir piknik alanı yapıyoruz. Bu projelerimizi tamamlarsak Yeşil Yol ve konaklama alanlarıyla beraber ilçemizi turizm cenneti yaparız. Bu yılın sonuna doğru projeyi uygulamaya başlayacağız. Hayırsever vatandaşımız bize katkı sağlayacak, önümüzdeki yıl proje tamamen bitecek, Hayrat’ın çehresi değişecek. Turizm Bakanlığı bizlere katkı sağlarsa, konaklama alanları yapılırsa Trabzon turizmine faydalı çok şirin bir ilçe yapmaya çalışacağız. Büyükşehir ile çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehirden çok memnunum ben.

Sosyal alanda, eğitimde ve sporda önemli adımlar atıyoruz. Geleceğimiz gençlere yatırım yapıyoruz. Nuhoğlu Vakfı’yla beraber yaklaşık 15 yıldır uygulamalar yaparak sürekli çalışıyoruz. Yapılaşmayı doğayla özdeşleştirebilirsek ülke ekonomisine, turizme katkı sağlamış oluruz. Sisteme kayıtlı 100 bin Hayratlı var. Hayrat’ta yaşayan 7 bin kişi var, 6500 kişi de seçmenimiz. Diğer illerden, ilçelerden buraya yerleşen insanlar çok az 200-300 sene önce kim varsa onların nesilleri aynen devam ediyor.

Burasının özelliği, eskiden padişahlık döneminde peygamber efendimiz her ile sakalı şerif gönderiyordu, Trabzon’a gelen sakal-ı şerif Hayrat’ta Merkez Mahallesi Kur’an Kursu’nda’dır. Bu bölgede ilk medrese burada, Haçkalı Baba da Hayratlı. Sayın Bakanımız Mehmet Ali Yılmaz’a da buradan saygı ve selamlarımızı gönderiyoruz. Kendisini çok seviyoruz. Ülkede hizmetleri olan bir büyüğümüz. Allahım kendisine sağlık ve uzun ömürler versin. Varlığı bizim için bir güçtür. Hayrat’ın büyükleriyle istişare ettik ve yola çıktık. Şu anda bizim aldığımız talimata göre inşallah devam edeceğiz. Partimiz, büyüklerimiz bize ne öngörürlerse, devam etmemiz yolunda ısrarcı olurlarsa devam etmeye çalışırım.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap