SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor...

Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor...

22 Ekim 2018 Pazartesi - 13:02




Yerel seçim durağımız bu kez OF





Trabzon Of halkı, kalkınmanın yolunun el ele vermekten geçtiğini dile getirerek, “Sadece başkanın gayreti ile değil, hep birlikte ilçemizi kalkındırmalıyız” dedi.

Bugüne kadar yapılan yatırımların daha fazlasını hak ettiğini dile getiren Of, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda mutlu olmak istiyor.

Trabzon’un Of ilçesinde vatandaşlar Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ile değişim rüzgarlarını daha fazla estirmeye başlamış durumda. Of’a bugüne kadar hizmet veren başkanları unutmayan Sarıalioğlu’nu vatandaşlar sahiplenmiş durumda. Yetiştirdiği isimlerle ülkemiz sınırları dışında da adından söz ettiren Of gelişen, değişen dünyamızda hizmetin daha fazlasını istiyor. Konuştuğumuz vatandaşların dile getirdiklerinden anlaşılacağı gibi Of, of ve dert çekmek istemiyor. Ülke olarak yaşanan olumsuzluklar karşısında dik durup mücadele eden Of’un beklentileri fazla. Bugüne kadar belediye başkanlarının üst düzeyde verdikleri hizmetlerin yanı sıra merkezi hükümetten daha fazlasını istemelerinin hakkı olduğunu dile getiriyor Of’ta yaşayan vatandaşlarımız. İlçelerinin daha fazla hizmet alması adına vatandaşların başkandan ve hükümetten beklentileri çok yüksek. Başkan Sarıalioğlu’nun çalışmalarından memnun olduğunu dile getiren vatandaşlar, spordan mahalle yollarına kadar bir ok alanda belediyenin imkanlarının üzerinde hizmet verdiğini düşünüyor. Eksikleri dile getirenler ise bunların kaynağının belediye olmadığı inancında.

Hüseyin Nazipoğlu: Of’ta yine AK Parti olarak devam edeceğiz. Başkanın çalışmalarını beğeniyoruz. Eksikler var. Of Devlet Hastanesi’nin bir an önce yenilenmesi gerekiyor ama başkanımızın bunları giderebileceğini düşünüyorum.


Mehmet Nazipoğlu: Belediyenin çalışmalarından memnunum. Başkanımızın Of’a çok katkıları oldu. İnşallah yine kendisiyle devam etmek istiyoruz.

İbrahim Kalemci: Belediyenin çalışmaları iyi gidiyor. Eksikler var, köylere daha iyi hizmet etmesi gerekiyor. Yollarımızda sıkıntılarımız var, başkanımız onları da hallederse sorunumuz kalmayacak.

Yaşar Emiroğlu: Of Belediyesi gayet güzel çalışıyor, yollarımızda sıkıntılar var ama başkanımız bu konuda da iyi çalışıyor. Kendisiyle devam etmek istiyoruz.

Mehmet Baş: Of’ta pahalılık çok. Bunlar bizleri sıkıntıya sokuyor. Belediye çalışanlarının buna engel olması lazım. Pazara gittiğimizde belediyemizin yetkililerini orada görmek istiyoruz. Kısaca of çekmek istemiyoruz. Of Belediyesi güzel şeyler yapmak istiyor ama Büyükşehir Belediyesi yüzünden yapamıyor.

Nurettin Çakıroğlu: Trabzon yerel seçimlerinden Büyükşehir’e belediye başkanı getirildi, çok şeyler yapacağım dedi ama yaptıkları yeterli değil. Başkanımızı iyi tanırım, gittim kendisiyle görüştüm, otobüste memurların kartını kaldır, iptal et, ücretsiz olmasın, bizden yarı fiyat al, öğrenciden para alma... bunu da kendisi yapmadı. Of Belediyesinin yapacak gücü yok.


İlyas Yılmaz: Of’un içerisinde yapılan çalışmalar belli. Belediye başkanı bir şeyler yapmak istiyor, halkın da kendisine yardımcısı olması lazım. Hep birlikte Of’u kalkındırmamız lazım.

Mehmet Özten: Of Belediye Başkanı çok daha iyi çalışmalı. İlçe olarak kendi imkanlarıyla emek veriyor. Belediyenin çok da gücü yok. Of her zaman aynı şekilde, burada hiçbir ilerleme yok.

İslam Şen: Belediye başkanımız hizmet yapıyor, sahili güzelleştirdi. Dereboyu’nu yapıyor, güzel işler gerçekleştiriyor. Biz kendisinden razıyız. İnşallah kendisiyle tekrar devam ederiz.

Kamil Koç: Of Belediyesi iyi işler yapıyor. Şimdiye kadar bir kötülüğünü görmedik. Belediye başkanımızın temizliğe daha çok önem vermesi gerekir ve bununla birlikte daha iyi hizmetler bekliyoruz.

Ali Yılmaz Türk: Of Belediyesi’nin iyi çalışmaları var. Başkanın çalışmalarını beğeniyoruz. Köylerde, yollarda, okullarda güzel hizmetleri var. Ofspor sahasının en kısa zamanda açılması gerekiyor. Artık maçlarımızı Sürmene’de değil Of’ta oynamak istiyoruz.


Ali Öztürk: Mahallelerimiz beklediği kadar destek alamıyor. Of Belediyesinin bakım yönünden daha iyi olması gerekir. Çalışanları daha üretken olmalı. Bu çalışma temposu belediyemize zarar vermekte. Böyle giderse seçimlerde de bekleneni alamaz.

Mustafa Öztürk: Yerel seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Of Belediyesi bizim köyümüzle pek ilgilenmiyor. Eğer belediye başkanı tekrar seçilecekse köylere, mahallelere daha çok hizmet gerekiyor, orada insanlarla dertleşmesi gerekiyor.

Reşat Ulusoy: Büyükşehire bağlandığımızdan beri Of ilçemiz hiçbir hizmet almış değil. Bu işe karşıyız. Of’un durumu belli; köylerde çalışılmadığı için makine alamıyoruz, mezbahanede yatıyor hepsi, bunları alamadığımızdan dolayı perişan haldeyiz. Büyükşehir’in Of’a daha fazla katkı vermesi gerekir.

Hedef Of Üniversitesi

Trabzon’un Of ilçesi sahilde en uç noktada olan bir ilçemiz ama Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun da dediği gibi sadece kentin değil, ülkemizin önemli bir ilçesi. Dünyanın neresine gidersek gidelim bir Ofluyla karşılaşırız ya da ilçemizin adını mutlaka duyarız. Durum böyle olunca Of dünyanın merkezi diyebiliriz. Oflular her gittikleri yerde hangi işi yapıyorlarsa o iş alanında kendilerini kabul ettirmişlerdir. Başkan Sarıalioğlu’nun da dediği gibi bu özellik Of’un mayasında var. Bakın Başkan Sarıalioğlu sevda ile hizmet ettiği Of’u nasıl anlattı? “Of sadece 1461 yılında Trabzon’un fethiyle değil ondan önceki dönemde de merkez konumunda olmuştur. Birçok alim ve o zamanki şartlara göre birçok değer yetiştirmiş, bu özelliğini korumaya devam ediyor. Bunu birçok alanda sporda, siyasette, sanatta, ekonomi olmak üzere birçok alanda görebiliyoruz.


YILMAZ BAKANIMIZ BAŞIMIZI HİÇ ÖNE EĞMEDİ

Sayın Mehmet Ali Yılmaz bakanımızın yeri ayrı bizde. Spor yasasının çıkmasında, Trabzonspor’a olan hizmetleri var. Bakanımızın yanına ne zaman gitsek bizi oradan hiç boş çevirmedi, başımızı hiç öne eğdirmedi. Kendisine teşekkürü bir borç biliyorum, sağ olsunlar. Ofspor bir marka hakikaten. Türk gençliğine, Türk sporuna bugünkü tesisler yetersiz belki ama şu anda yapılan yatırımlarla inşallah çok güzel bir spor kompleksine kavuşacağız. 50 dönümlük bir alana stadyum yapılıyor. Bu sadece Ofspor’a değil çevre ilçelere de hizmet edecek bir spor tesis olacak. Yılsonu itibarıyla Ofspor maçlarını burada oynamaya başlayacak. Karate, tekvando, basketbol ve yüzme sporunda görev yapan 350 sporcumuz var. Belediye olarak bizim burada da olimpik bir yüzme havuzumuz var. Buranın da arsasını Spor Bakanlığına vermek koşuluyla ilçemizin gençliğine kazandırmış bulunmaktayız.

SORUMLU BİREYLER

Spordan gelmiş birisi olarak gerçek spor ahlakıyla yetişen gençlerimizin sadece kendi hayatlarında başarılı görmedikleri gibi de etraflarına da bu pozitif enerjiyi yayarak çok daha aktif, çok da sosyal olduklarını görebiliyorduk, o yüzden sporu önemseyen bir belediyeyiz. Sosyal projelere de önem veriyoruz. Öncelikle gençlerin eğitimine ve öğretimine katkıda bulunmak adına birçok projeyi milli eğitim müdürlüğümüzle ve kaymakamlığımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Benim kendi dönemimde eğitime 7 milyon liralık bir katkı sağladık. Toplumların başına gelebilecek tüm felaketlerin cehaletten geldiğini çok iyi biliyoruz. Onun için eğitimli, bilgili, donanımlı gençlere hizmet etmek, onların ihtiyaçlarını karşılamak hem de onları geleceğe daha iyi hazırlamak adına bütün girişimlerimizi elimizdeki imkanlar doğrultusunda yapmaya gayret ediyoruz.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ


Bununla da yetinmeyip gönül köprüsü kurmuş bulunmaktayız. İstanbul’da da çok önemli büyüklerimiz var. Onlarla da öğrencilerimizi buluşturarak hem siyasette hem ekonomide kendisini yetiştirmiş, birçok yerde üst yerlere gelmiş birçok büyüğümüzü Of’a getirip 1000 kişilik konferans salonumuzda buluşturuyoruz. Of’ta eğitim adına gerek okul öncesi gerekse ilk, orta, lise ve ondan sonra üniversite hayatına devam edebilecekleri bütün altyapıyı tamamlamış durumdayız. Burada KTÜ’ye bağlı 4 bölümlü Teknoloji Fakültesi var. Orayı Trabzon’un 3. devlet üniversitesi haline getirmek istiyoruz. İnşallah bunda da başarılı oluruz. Of’ta birçok yatırım yapıldı. Eğitim yuvaları bizim zamanımızda 2 okul, 2 yurt, gençlik merkezi, kapalı yüzme havuzu, olimpik stadyum, hastane de başladı, biraz sekteye uğradı, belediye binamızı komple yeniledik, Hükümet Konağı’nı yeniden yaptırdık, caminin yanında çok güzel bir belediye meydanı yaptırdık.

HERKESE TEŞEKKÜR

Memleketine hizmet sevdası olan, memleketine borcunu ödeme sevdası olan tüm Ofluları buraya bekliyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Allah nasip etti, bu dönem de belediye başkanlığı yapıyoruz. İlçemize birçok eser kazandırdık. Bugüne kadar hizmet eden bütün belediye başkanlarımızdan, çalışma arkadaşlarından bize siyaseten güç veren değerli abilerimize teşekkür ediyorum. Bu bir hizmet kervanıdır ve bu hizmet kervanının içerisinde bir nefer olma onurunu Allahım bize bahşetti. O onurla, o bilinçle, o sorumlulukla bu can bedende olmaya devam ettikçe hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu makamların gelip geçici olduğunun farkında olan, oturduğu yerden güç alan değil de o makamın hakkını layıkıyla veren herkese Cenab-ı Allah nasip etsin.

PIRIL PIRIL HAVA

Of’ta birçok şey yapıldı, hem bizim dönemimizde hem de bizden önceki dönemlerde. Of bugün itibarıyla bütün altyapısını tamamlayan tek ilçedir. 10 bine yakın doğalgaz abonemiz var. Daha önceleri Of’a doğalgaz hayal gibi geliyordu, hava kirliliği had safhadaydı. Bazen engelleyemiyorduk. Piyasaya kaçak kömür giriyordu, bugün pırıl pırıl havası olan Of var.

HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Şimdilerde 2000 kişilik 2 minareli Kur’an kursu olan bir cami inşaatı devam ediyor. Orada belediye olarak çok büyük katkı yaptık. Solaklı Vadisi sürekli konuşuluyordu, bir türlü hayata geçmiyordu, hayal projeydi. 2019 yılında bittiğinde orada çok güzel peyzaj alanları olacak, spor alanları, yürüyüş alanları, bisiklet yolu... Of halkının rahatça nefes alabilecek bir yer olacak. Belediye binasının kuzey tarafında kalan yerde kent müzesi açtık. Orası 10 yılını doldurmuş, harabe hale gelmişti, geçtiğimiz yıl itibariyle Spor Toto ile de yaptığımız görüşme neticesinde oradan da bir kısım katkı alarak bütün spor alanlarını yeniledik. Birçok sokağın altyapı çalışmalarının vermiş olduğu hasarlardan dolayı Of bu 4.5 yılda çok büyük bir değişim yaşadı ancak bunlar yeterli değil. Yapılan hizmetler bir sene sonra eskiyor, yenisi yapılıyor, planlarımız var, tasarılarımız var. Vatandaşlarımızın hükümetimize verdikleri desteklerle bu hizmetler devam edecek.

Bütün seçimlerde Of’ta AK Parti oylarını artıra artıra en son genel seçimlerin %70 gibi bir oyla özellikle Trabzon’da bu kadar oy kaybı olmasına rağmen, Of’ta da her partiden aday olmasına rağmen Of bize gereken desteği veriyor. Belediye meclis üyelerimizle birlikte yapmış olduğumuz çalışmalarla başımızı öne eğecek, bizi sıkıntıya sokacak hiçbir fiili sözde bulunmadılar. Biz Of halkımızın bu desteğine müteşekkiriz. Biz de sokağa çıktığımızda bunu görüyoruz çünkü altyapı sıkıntılı bir iştir. Yaptığınız hiçbir şey o anda görünmez ancak bittikten sonra... İş bitene kadarki süreç sancılı ve sıkıntılıdır.

O sıkıntıları bizimle paylaştıkları için ben kendilerinden birçok defa helallik istedim, yine istiyorum, bana haklarını helal etsinler. Ofluların kardeşliğine güvenerek hizmetler yarıda kalmasın, zamanında bitsin diye durmadık, devam ediyoruz. Oflular teveccüh buyurduğu sürece siyasi büyüklerimiz de ‘hadi sen yine devam ediyorsun’ derlerse devam edeceğiz. Of’u çok seviyorum.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap