SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 175 kişi istihdam edilecek

175 kişi istihdam edilecek

08 Mayıs 2017 Pazartesi - 16:00




Artvin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Ertürk, Çaykur'un Artvin'de 175 kişiyi istihdam edeceğini bildirdi.





Ertürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu işçi alımlarının 9-19 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini belirterek, "Alımlar beden işçisi konumunda olacak ve başvurular sonrası çalışacak insanlar kura yöntemiyle belirlenecek." dedi.

Artvin genelinde alınacak kişi sayısının 175 olduğuna değinen Ertürk, şunları kaydetti:

"Beden işçiliği ağır olduğu için bayanlar ve engelliler müracaat edemeyecek. Vatandaşlar sadece bir iş yeri için müracaat edebilecekler. Birden fazla iş yeri için başvuru yapan vatandaşlarımızın başvuruları iptal olacak. En az ilkokul mezunu olma şartı var. Yüksekokul mezunu insanlar da başvuru yapabilecekler.

ÇAYKUR'daki son yönetmelik değişikliği nedeniyle il dışından yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek. Yani Artvin'de alınacak alımlar için Artvin'de ikamet etme şartı aranacak. İkamet değişikliği geçerli olmayacak. Başvurular Artvin İŞKUR İl Müdürlüğüne yapılabileceği gibi ilçelerdeki hizmet noktalarımızdan ve internet üzerinden de yapılabilecek."

Ertürk, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi kapsamında kentte iyi bir seviyeye gelindiğine de işaret ederek, "Artvin'de 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle sigortalı çalışan sayımız 18 bin 500 civarındaydı. Biz bunun üzerine bin 250 kişilik artı istihdam yapacağız dedik ve gelinen noktada 1 Mayıs itibariyle bu taahhüdümüzü yerine getirdik." değerlendirmesinde bulundu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap