A+ A-
Yorum
10

Artvin Silor Tarifi Nasıl Yapılır?

Yayın Tarihi: 14.08.2024 - 12:18
Lezzeti sınırları aşan Artvin Silor Tarifi Nasıl Yapılır?
Kaynak:HABER MERKEZİ

Artvin’e özgü bir yufka yemeği olan yoğurtlu silor, ara yemek olarak servis edilmektedir. Daha çok öğle yemeklerinde tercih edilen silor, hamurların ince ince dilimlenip dürüm haline getirilmesiyle hazırlanmaktadır. Tirit yemeğine de benzeyen silor, tereyağ ile servis edilmektedir.
Marketlerde hazır kuturulmuşuda satılmaktadır.
Silor şekerle, tereyaglı yapıldığı gibi mantı türünde kıyma ilede yapanlar vardır.
Ama biz size orjinal tarifi olanı veriyoruz.


ARTVİN USÜLÜ SİROL İÇİN HANGİ MALZEMELER LAZIM ?


- 1 paket anadolu lezetleri Artvin Silor Tatlısı
- 1/2 Litre Kaynar Su
- 200gr. şeker
- 150gr tereyağı


ARTVİN USÜLÜ SİROL NASIL YAPILIR?


Marketten aldığınız hazır sirolu fırına girebilecek bir kaba yayın.
Üstüme belirtilen ölçek kadar kaynar suyu gezdirin
Suyu gezdirdikten sonra şekeri eşit şekilde dökerek yayın
Sirolumuzun üstüne sadece eriyene kadar ısıttığınız tereyağını gezdirin ve fırına verin...

Şimdiden afiyet olsun..