SON DAKİKA



Haber > Artvin > Dev viyadüğü heyelan vurdu

Dev viyadüğü heyelan vurdu

24 Nisan 2023 Pazartesi - 10:10




Artvin Yusufeli karayolunun Yusufeli Barajı üzerine kurulan ve henüz ulaşıma açılamayan viyadüğün ayaklarının hemen yanında meydana gelen heyelan korku yarattı.





Artvin Yusufeli ilçe Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Yusufeli Merkez Viyadük ayağının yan tarafında meydana gelen toprak kayması sonrasında bölge de incelemelerde bulundu. Başkan Aytekin incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, meydana gelen heyelanın önemine vurgu yaparak gerekli çalışmaların hemen başlatıldığını söyledi. Aytekin, meydana gelen heyelanın viyadük ayaklarına zarar vermediğini ifade ederek şöyle konuştu:

YAPILAN ÖLÇÜMLERDE…

“Yusufeli Merkez viyadüğü kenarında bulunan heyelan sahasının ön desteklemesi hareketin ayaklarına zarar vermemesi için önceden tamamlanmış, gerçekleşen heyelan akıntısı yapılan ölçümler doğrultusunda ve yönünde gerçekleşmiş ve ayaklarda herhangi bir zarar oluşmamıştır.  Ayaklar sağlam zemine oturtulmuş ve zeminle ilgili gereken stabilizasyon sağlamış olup, heyelandan kaynaklı herhangi bir etkileşim olmamıştır. Süreç içerisinde baraj gölü kıyısında bu tarz göçmeler normaldir.

BEKLENEN BİR DURUMDU

Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kurt, ise Artvin’in Yusufeli ilçesindeki heyelanın beklenen bir durum olduğunu, gerekli tedbirin alındığını açıkladı. Kurt, "22 Nisan 2023 tarihinde Yusufeli ilçemizde imalatı devam eden Yusufeli Merkez Viyadüğünün sol yanındaki yamaçta heyelan meydana gelmiştir. Konu ile ilgili Karayolları yetkilileri ve firma yetkililerinden alınan bilgiye göre bahse konu heyelanın beklenen bir durum olduğu ve viyadük ayaklarında gerekli tedbirin alındığı, viyadük imalatında herhangi bir aksama meydana gelmeyeceği ve Pazartesi günü itibari ile imalatın planlanan şekilde devam edeceği bilgisi alınmıştır. Konu Kaymakamlığımızca da takip edilmektedir" dedi.

Haber: Safiye SELÇUK
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap