SON DAKİKA



Haber > Artvin > Serinlemek İçin Girdiği Derede Mahsur Kaldı

Serinlemek İçin Girdiği Derede Mahsur Kaldı

19 Temmuz 2024 Cuma - 10:57




Serinlemek için girdikleri derede su seviyesi yükselince kayalar üzerinde mahsur kaldılar





Artvin'in Arhavi ilçesi Kamilet Vadisi’nde serinlemek için dereye giren 5 arkadaş, aniden bastıran yağmurla birlikte derenin debisinin yükselmesi nedeniyle dere içindeki kayaların üzerinde mahsur kaldılar. Derenin içinde bulunan kayanın üzerinde mahsur kalan gençlerin yardımına arama kurtarma ekipleri yetişti.

Olay ilçeye bağlı Küçükköy Köyü Çamlıca Mevkii'nde bulunan Orçi Deresi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, serinlemek için dereye giren Fatih Ergin (23) ve beraberindeki Oğulcan Şibilioğlu (18), Boran Şimşek (16), Levent Gençoğlu (16) ve İsmet Arda Atakuru (16), aniden bastıran yağmurla birlikte bir anda derenin suyunun yükselmesi ile büyük tehlike yaşadı. Suyun içinde olan gençler yükselen dere sularını fark edince bir kayanın üzerine çıkıp beklemeye başladı. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, AFAD, ARTİM (Arhavi Arama Kurtarma), itfaiye ve 112 sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Ekipler, halat yardımıyla kurdukları hava hattı ile koordineli çalışması sonucu, mahsur kalan 5 genci güvenli bir şekilde kurtardı. Sağlık kontrolünden geçirilen gençlerin durumlarının iyi olduğu ve herhangi bir hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Yetkililer, vatandaşları dere yataklarında ani su yükselmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İHA
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap