SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Atık yağlar kontrol altında

Atık yağlar kontrol altında

06 Nisan 2015 Pazartesi - 12:33




Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü ekipleri, gıda üzerine çalışan iş yerlerinde atık





Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleriyle birlikte gerçekleşen uygulamada; otel, restoran, kafe ve yemek fabrikaları başta olmak üzere 300’ün üzerinde, bitkisel atık yağ (kullanılmış kızartmalık yağ) üreten iş yerinde denetim gerçekleştirildi.

19 Nisan 2005 tarih ve 25791 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği” gereği Ordu Büyükşehir Belediyesi, yetki sahasında bulunan lokantalar, sanayi mutfakları, oteller, tatil köyleri, motel ve yemekhaneler, hazır yemek üretimi yapan firmalar ile diğer yerlerde denetimler yapıyor.

ATIK YAĞLAR KANALİZASYONA DÖKÜLMEYECEK

Denetimlerde Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gıda üzerine çalışan iş yerlerinin kurallara uyup uymadıklarının yanı sıra, kullanılmış kızartmalık yağların kanalizasyona dökülmesini önlemek için, kullanılmış kızartmalık yağ üreten işletmelerin çevre lisanslı geri kazanım tesisleriyle veya valilikten izin almış toplayıcılarla yıllık sözleşme yapmalarını sağlıyor. Bu sözleşmeyi yapmayanlara ise gerekli cezai işlemi uyguluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap