A+ A-
Yorum
10

Bayburt hayvan pazarı yeniden açıldı: Şap hastalığı kısıtlamaları kaldırıldı

Yayın Tarihi: 06.11.2026 - 12:15
Bayburt'ta şap hastalığı nedeniyle kapatılan hayvan pazarı yeniden açıldı. Üreticiler, 6 Kasım itibarıyla hayvan alım satımına başladı.
Kaynak:İHA

Bayburt'ta şap hastalığı nedeniyle bir süredir kapalı olan hayvan pazarı yeniden hizmete girdi. Hayvan hareketlerine yönelik uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte üreticiler, 6 Kasım 2026 itibarıyla hayvan alım satım işlemlerini yeniden gerçekleştirebilecek.

Bayburt'ta hayvan hareketleri yeniden serbest

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 6 Ekim 2026 tarihinde şap hastalığı nedeniyle uygulamaya konulan hayvan hareketi kısıtlamalarının komisyon kararı doğrultusunda kaldırıldığı bildirildi.

Hastalık nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Bayburt Hayvan Pazarı kapatılmış, kent merkezi ile ilçelere bağlı tüm köy ve mahallelerde hayvan giriş çıkışları durdurulmuştu.

Üreticiler hayvan alım satımına yeniden başlayacak

Kısıtlamaların sona ermesiyle Bayburt Hayvan Pazarı yeniden faaliyete geçti. Böylece hayvancılıkla uğraşan üreticiler, hayvan ticaretini yeniden yapma imkânına kavuştu.

Hayvan pazarının açılması, özellikle alım satım faaliyetlerinin durması nedeniyle bekleyişte olan yetiştiriciler açısından önem taşıyor.

Şap hastalığına karşı tedbirler önemini koruyor

Şap hastalığı nedeniyle uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasıyla hayvan hareketliliği yeniden başlayacak. Üreticilerin ise hayvan sağlığının korunması ve hastalık riskinin önlenmesi amacıyla yetkili kurumların duyurularını ve veteriner hekimlerin tavsiyelerini dikkate alması gerekiyor.

Etiketler