Bayburtlu Hafızdan Büyük Başarı: Havvanur Çakar 14 Saatte Ezbere Hatim Yaptı
Yayın Tarihi: 08.05.2026 - 15:23
Bayburt’ta hafızlığını tamamlayan Havvanur Çakar, Kur’an-ı Kerim’i 14 saatte ezbere okuyarak takdir topladı. Başarılı hafız için kurs binasında tören düzenlendi.
Kaynak:İHA
Bayburtlu hafız Havvanur Çakar, Kur’an-ı Kerim’i 14 saatte ezbere hatmederek büyük başarıya imza attı.
Bayburt’ta hafızlık başarısı takdir topladı
Bayburt İl Müftülüğüne bağlı Danışment Kız Kur’an Kursu öğrencisi Havvanur Çakar, gerçekleştirdiği ezbere hatimle dikkat çekti. Hafızlığını tamamlayan genç öğrenci, Kur’an-ı Kerim’i baştan sona 14 saat içinde ezbere okuyarak önemli bir başarıya imza attı.
Kur’an kursunda düzenlenen programa öğreticiler, hafız öğrenciler ve davetliler katıldı.
Sabah 04.00’te başladı, akşam tamamladı
Sabah namazının ardından saat 04.00’te Hatm-i Şerif’e başlayan Havvanur Çakar, gün boyunca aralıksız şekilde sürdürdüğü tilavetini saat 18.00’de tamamladı. Ezbere gerçekleştirilen hatim, kurs öğreticileri ve hafız öğrenciler tarafından dikkatle takip edildi.
Genç hafızın azmi ve disiplini programda bulunanlar tarafından takdirle karşılandı.
İl Müftüsü Danacı’dan tebrik mesajı
Program kapsamında konuşan Bayburt İl Müftüsü Bayram Danacı, Havvanur Çakar’ı başarısından dolayı tebrik ederek hafızlığın manevi açıdan büyük bir değer taşıdığını vurguladı.
Danacı, hafızlığın yalnızca ezberle sınırlı olmadığını belirterek Kur’an ahlakının hayatın her alanına taşınmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca hafızlık hocası Betül Erbay, kurs yöneticisi Feride Tekgül ve kurs personeline de emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Program, yapılan hatim duası ve hediye takdimiyle sona erdi.