A+ A-
Yorum
10

Bayburt’ta su kaynakları mercek altında: 21 noktadan numune alındı

Yayın Tarihi: 09.10.2026 - 10:43
Bayburt’ta nitrat kirliliğini önlemek amacıyla 15 akarsu ve 6 gölet olmak üzere 21 noktadan su numunesi alındı.
Kaynak:İHA

Bayburt’ta tarımsal faaliyetlerden kaynaklanabilecek nitrat kirliliğinin önlenmesi amacıyla 15 akarsu ve 6 gölet olmak üzere toplam 21 noktadan su numunesi alındı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, su kaynaklarının durumunu incelemek için denetim ve analiz çalışmaları gerçekleştirdi.

Bayburt’ta akarsu ve göletlerden numune alındı

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, su kaynaklarının korunması ve tarımsal kaynaklı kirliliğin önlenmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda kent genelindeki 15 akarsu ve 6 göletten su numuneleri alındı. Toplam 21 noktada gerçekleştirilen çalışmalarda, su kaynaklarının mevcut durumu kontrol edilerek gerekli incelemeler yapıldı.

Tarımsal kaynaklı nitrat kirliliği takip ediliyor

Yürütülen çalışmalarla tarımsal faaliyetlerden kaynaklanabilecek nitrat kirliliğinin önlenmesi hedefleniyor. Su kaynaklarının düzenli olarak izlenmesi ve analiz edilmesi, çevrenin korunması açısından önem taşıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerle su kaynaklarının durumu takip edilirken, doğal çevrenin korunmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Amaç, gelecek nesillere temiz su kaynakları bırakmak

Bayburt’ta yürütülen çalışmaların temel hedefleri arasında doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere temiz, sağlıklı su kaynaklarının bırakılması yer alıyor.

Yetkililer, su kaynaklarının korunmasına yönelik izleme ve denetim çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi. Numune analizlerinin sonuçlarına ilişkin ise açıklamada ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.

Etiketler