A+ A-
Yorum
10

Tamer Saka : Bir Lira Vermeyenler Bizi Eleştiriyordu

Yayın Tarihi: 23.10.2024 - 11:47
Bayburt Özel İdare Spor Kulübü'nün Eski Başkanı Tamer Saka'dan Karadeniz Gazetesine Özel Açıklamalar
Kaynak:KARADENİZ ÖZEL HABER

Başkan Tamer Saka “Arabamla dağ bayır gezdim 3.5 milyon TL para topladım. Hadi siz yardım edin dedik, kimse yardım etmedi. Herkes kaçtı. Cebinden 1 lira para vermeyenler bizi eleştirmeye başladı. İlk 5 haftada 10 puan topladık. Sonra herkes üşüşmeye başladı. Hani yoktunuz?”

BAYBURT Özel İdare Spor’da önce asbaşkanlık, ardından başkanlık yapan Tamer Saka, Karadeniz’i ziyaret etti. Muhabirimiz İsmail Düzgün’le hoş bir sohbet eden eski başkan Saka, kovid döneminde neler çektiklerini ve transfer yasağını kaldırmak için nasıl uğraş verdiklerini anlattı. O dönem çok sıkıntılar yaşadıklarını belirterek sözlerine başlayan Saka, “Haftanın iki günü kovid testi yaptır, kovid nedeniyle işe gelemeyen çalışanlara para öde, transfere para ver, transfer yasağını kaldır. İnanın çok zor sıkıntılar yaşadık. Yaptığım bütün işleri o dönemin valisi sayın Cüneyt Epcim’e bildiriyordum” dedi.

ESKİ başkan Saka, “Yeni arabamla Türkiye’yi dolaştım, dağ bayır gezdim. O zaman 3.5 milyon TL civarında para topladım. Cebinden 1 lira para vermeyenler bizi eleştirmeye başladı. Namusumuzdur diyerek yasağı kaldırdık. Hadi siz yardım edin dedik, kimse yardım etmedi. Hiç kimse ilgilenmedi. Herkes kaçtı. İlk 5 haftada 10 puan topladık. Sonra herkes üşüşmeye başladı. Hani yoktunuz? Başarı olunca herkes sahiplenmeye çalıştı. Böyle mücadelelerin içinden çıktık. Ondan sonra da ‘Sizleri yanlış tanıdık. Kusura bakmayın. Hakkınızı yedik başkanım, hakkınızı helal edin’ dediler” ifadelerini kullandı.

SAKA, “Bizden sonra göreve geldiler, 3. Lig’e düşürdüler. Destek yok diyerek kendilerini savundular. Bana da yoktu. Ama ben o takımı 2. Lig’de tutmuştum. Göreve gelen destek yok diyor, o zaman almayacaktınız kardeşim. Hem işe talip olup hem destek yok diyemezsiniz. Koca bir şehri karşısına kimse almak istemez. Bu takım iki kez 2. Lig gördü. Bir 1986 dönemlerinde, bir de benim dönemimde görmüştü. Takımı çıkardık, transfer yasağını çözdük. Üstelik bunları ülkenin çok zor zamandan geçtiği bir dönemde yaptık. Görevimi tamamladıktan sonra da başkanlığı bıraktım” diye konuştu.

872ecd5e-2622-4982-9c4e-8b98044f12a9

Valimiz Mustafa Eldivan Bayburt için bir değerdir


BAYBURT’UN şu anki valisi Mustafa Eldivan’a ayrı bir parantez açan Saka, “Çok çalışıyor, hizmetleri çok büyük. İmkansızlıkları aşıyor. Bayburt Özel İdarespor’a büyük önem ve destek veriyor. Allah ondan razı olsun. İyi bir valiye sahibiz. Bayburt halkının değerini bilip, sahip çıkması lazım. Valimiz işi severek yapıyor. Ben de kendisini ziyaret ettiğimde ‘değerli bir insansızınız’ dedim” şeklinde konuştu.

Başka Bayburtspor yok Bu takıma sahip çıkalım


SAKA, “Transfer yasağını kaldır, heykelini dikelim başkanım dediler. Hani heykel? Biz heykel de istemedik. ‘Allah razı olsun’ deyin yeter dedik. İşin özü, başka Bayburtspor yok, takıma sahip çıkalım. Ayrımdan ziyade aynı çatı altında toplanıp bu takımı üst liglere çıkaralım. Kime ne düşüyorsa bu süreçte yapmaya hazırız. Kim başkan olursa olsun ortak sevda Bayburt Özel İdarespor’dur” dedi.

8efb263f-6560-4720-a86f-6c425b067183

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün
Etiketler