SON DAKİKA



Haber > Bayburt > Türkiye’nin tek olaysiz şehri bayburt!

Türkiye’nin tek olaysiz şehri bayburt!

28 Ocak 2018 Pazar - 12:29




Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, “Örflerin, adetlerin değişmeden bugüne gelmesi kentte asayiş olaylarının yaşanmasını ve insanlar arasında husume





Bayburt’un 2017 yılına ait bireysel silahlanma olayları ve medya yansımalarını incelendi. Umut Vakfı ve medya yansımalarından elde edilen verilere göre, 2017 yılında Bireysel silahlanma ile ilgili tüm Türkiye'de çeşitli olaylar yaşanırken tek olay olmayan şehir Karadeniz'den Bayburt olarak kayda geçti.

DÜKKANLAR AÇIK KALIR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, kentte yaşatılan örf ve adetlerin oluşturduğu birlik sayesinde huzur ve güveninin temin edildiğini söyledi. Daha önceki yıllarda yapılan araştırmalarda yine Bayburt’ta asayiş olaylarının hiç yaşanmadığını anımsatan Kavcıoğlu, “Gerçekten esnafımız Cuma günleri çok rahat bir şekilde dükkanını açık bırakır ve namazına gider” dedi.

ACIYI TATLIYI PAYLAŞIRLAR

Kentteki bazı geleneklerden bahseden Kavcıoğlu, bu geleneklerin yaşatılmasının asayiş olaylarının azalmasına katkı sağladığını belirterek, “Tabi ben sık sık Bayburt’a geliyorum burada vatandaşların çeşitli etkinliklerine de katılıyorum. Örneğin burada düğünlerde kahve içme merasimi olur buraya tüm mahalleli veya köylü davet edilir. Onların şahitliğinde gerçekleşir. Yine aynı şekilde cenazelerde de insanlar tanısın tanımasın mahalle odasında toplanan yakınlarını ziyaret eder, acılarını paylaşır” diye konuştu.


ÖRF VE ADETLER ÖNEMLİ

Kavcıoğlu, “O kadar güzel bir Anadolu geleneği ki bu, insanlar birbirleriyle burada yaşamaktan büyük keyif alıyorlar. Bu örflerin adetlerin değişmeden bugüne gelmesi toplumun yaşantısına da katkı yapıyor. Dolayısıyla bu kültür kentte asayiş olayları yaşanmasını ve insanlar arasında husumet yaşanmasını da yok ediyor” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap