SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Genç’ten Emeklilere Lokal Müjdesi

Genç’ten Emeklilere Lokal Müjdesi

29 Temmuz 2024 Pazartesi - 16:49




Emekli vatandaşları Çanakkale gezisine uğurlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ayasofya sahilinde emekliler için özel bir lokal oluşturulacağının müjdesini verdi.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği, Çanakkale’ye gidecek olan 40 emeklinin uğurlama programına katıldı. Kahramanmaraş Caddesi’nde düzenlenen programda, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Burhan Bayraktar ve emekliler yer aldı. Seyahat programına verdikleri desteği görev olarak nitelendirdiklerini ifade eden Başkan Genç, “Her yıl kıymetli büyüklerimize, özellikle Çanakkale olmak üzere seyahat programlarına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu iş, emeklilerimize belediyenin bir lütfu değildir, size karşı olan sorumluluğumuzdur. Çünkü sizlerin sayesinde bu şehir güzelleşti ve ülkemiz kalkındı. Sizlerden aldığımız bu emaneti biz de sizin sorumluluğunuz gibi yerine getirebiliriz. Bu nedenle desteğimizi bir görev olarak görüyoruz. Çanakkale'yi hem büyüklerimizin hem de gençlerimizin görmesi çok kıymetlidir. Çünkü bu topraklar, orada şehadete eren dedelerimizin kanlarıyla bize emanet edilmiştir. Trabzon lisemiz, 1915 yılında mezun vermedi çünkü öğrencileri Çanakkale'de şehit oldular. Allah rahmet eylesin” dedi.

TÜM KESİMLERE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR

Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomik koşullar gereği elimizden geldiği kadar yerel yönetim olarak destek olmaya çalışıyoruz. Su faturalarında yüzde 50, sosyal tesislerimizde yüzde 20 indirim yaptık. Ayrıca, Ayasofya sahilinde emeklilerimiz için bir lokal düzenliyoruz. Çok uygun fiyatlarla, belki 2 ya da 3 liraya çay ve limonata içebilecekler. Bu hizmeti de büyükşehir belediyemiz olarak vereceğiz. Daha fazlasını yapmak bizim görevimiz. Çünkü tüm kesimlere karşı sorumluluğumuz var. Kadınlarımıza, gençlerimize, büyüklerimize, çocuklarımıza hizmet eden bir anlayışı ortaya koyacağız.”

EMEKLİLER YILI OLARAK İLAN EDİLDİ

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 2024 yılı emekliler yılı olarak ilan edildi. Ülkemiz pandemi ve deprem gibi zorluklar yaşadı ve ekonomik sıkıntılar çekti. Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi, deprem bölgesine yapılan yatırımlar azaldıkça, buradan gelen bütçeyle emeklilerimizin maaşlarını iyileştireceğiz. Emeklilere banka promosyonlarıyla yaklaşık 15-16 bin lira destek sağladık, bayram ikramiyelerini bin liradan üç bin liraya çıkardık ve en düşük emekli maaşını 12 bin 500 liraya yükselttik. Belediyelerimiz de emeklilerimize destek olmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

SOSYAL HAYATLARI İÇİN İMKAN SAĞLANIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, “2024 yılı, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle emekliler yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda, emeklilerimize sosyal hayatlarında kamu kaynakları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katkılarıyla birçok imkan sağlamaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın emeklilerimize katkısı çok fazladır. Emekliler yılı kapsamında Çanakkale'ye düzenlenen kültür gezisi ile katkısını göstermiştir. Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AMAÇ EDİNDİK VE BAŞARDIK

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, “Emeklilerimizle bu seyahate çıkmak benim için beşinci kez bir onur. İlk göreve geldiğimizde, kim ne olursa olsun, emeklilerimizi Çanakkale'yle buluşturacağımızı söylemiştim. Çanakkale'ye en uzak şehir olan Trabzon'dan bunun başarılamayacağını söylediler ama amaç edindik ve başardık. Sayın Ahmet Başkan'a, Çanakkale için verdiği sözü yerine getirdiği için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Emekliler, Çanakkale ziyaretinin önemine vurgu yaparak, bu anlamlı ve tarihi gezinin gerçekleşmesinde emeği geçen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkürlerini ilettiler. Bu ziyaretin, milli bilinci pekiştirmesi ve geçmişe olan bağlılıklarını güçlendirmesi açısından büyük bir değer taşıdığına dikkat çeken emekliler, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal ve kültürel etkinliklere verdiği desteğin, toplumsal dayanışmayı artırdığına inandıklarını belirttiler. Konuşmaların ardından Başkan Ahmet Metin Genç, emeklilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve onları Çanakkale gezisine uğurladı.



HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap