SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Boztepe bakımsızlıktan kesiliyor

Boztepe bakımsızlıktan kesiliyor

08 Mart 2013 Cuma - 09:09




Trabzon’u kuşbakışı seyreden Boztepe’de 80 adet ladin ağacının kuruduğu ve kesilerek alandan uzaklaştırılması gerektiği kaydedildi. Orman Fakültesi’nd





Adem YILMAZ Boztepe Mahallesi’nde yer alan piknik alanındaki ağaçlarda yaşanan kurumalara ilişkin belediyeden açıklama geldi. Açıklamada, 1938 yılında oluşturulan ormanlık alana 1985 yılına kadar bakım yapılmadığı raporlar doğrultusunda aktarılırken, buraya dikilen ağaçların seyreltme işleminin yapılmamasının da kurumaya neden olduğu ifade edildi. PROFESÖRLERDEN TEKNİK EKİP Ağaçların dikiminin yapıldığı yıldan sonra 5. ve 10. yıllarda iki kesim daha yapılarak halen ağaçlar arasında 2,5 m olan mesafenin 5 metreye çıkarılması istendiği belirtildi. Buna karşılık seyreltme işleminin yapılmadığı anlaşılırken, yapılan ilk tespitte öncelikle kurumaların tehlikeli boyutlarda olmadığı saptanarak, mevcut kurumaların piknik alanında gezinme ve orman üstü toprağın süpürülmesi sonucu toprak fakirleşmesinden kaynaklandığı belirtildi. Bu sorunun önlenmesi için alanın tel örgülerle çevrilerek pikniğe ve gezintiye kapatılması istendi. Nitekim İl Mahalli Çevre Kurulu kararı ile o yıllardan bugüne ormanlık alanın pikniğe kapatıldığı ortaya çıktı. 2013 yılına gelindiğinde ise ormandaki kurumaların devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bunun üzerine Belediye Başkanı Dr. Orhan F. Gümrükçüoğlu döneminde durumun yeniden değerlendirilmesi ve teknik bir rapor hazırlanması için Orman Fakültesi Dekanlığı ile Orman İşletme Müdürlüğüne başvurulmuştur. Orman İşletme Müdürlüğü Boztepe mevkiindeki ormanlık alanda orman bakım ve aralama kesimlerinin geçmişte yapılmaması nedeniyle 80 adet ladin ağacının kurumuş olduğunu ve kesilerek alandan uzaklaştırılması gerektiğini belirtmiş, bir anlamda 1985 yılında hazırlanan ilk raporda belirtilen seyreltme kesimlerine dikkat çekilmiştir" denildi. ŞİMDİ NE OLACAK? Ormanların kurtarılması için KTÜ Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. İbrahim Turna, Prof. Dr. Lokman Altun ve Prof. Dr. Mahmut Eroğlu’ndan oluşan teknik komisyon ormanlık alanda incelemelerde bulundu. Orman Fakültesi profesörlerinden oluşan teknik komisyonun ne karar alacağı ve Trabzon Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü biriminin ne yapacağı merakla bekleniyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap