A+ A-
Yorum
10

Bu saygısızlığı lütfen düzeltin

Yayın Tarihi: 16.06.2016 - 09:56 | Güncelleme Tarihi: 16.06.2016 - 11:40
Artvin’in Yukarı Maden köyünde yan yana yatan iki amcaoğlu askerdi. Biri kalp krizinden vefat etti, diğeri hain saldırıda şehit düştü. Aile yakınları

Birinin mezar taşına ‘asker’, diğerininkine ise ‘şehit’ yazılmasına içerleyen Adem Turan, “O yeşil üniforma altında iken, intihar hariç ölen herkes şehit sayılmalı” diyerek Genelkurmay’a seslendi.

Vatan için can veren iki amcaoğlu Ergin Yıldız ve Yener Yıldız yan yana yatıyor. Ergin Yıldız ailenin tek oğluydu. Aile o günden beri bir daha toparlanamadı. Sonrasında ise köyden göç edip gitti. .

İKİ AMCAOĞLU

Siirt Eruh’ta 1984 yılında çavuş talimgahında askerlere talim yaptırırken kalp krizi geçiren Ergin Yıldız hayatını kaybetmişti. 19 yıl sonra da amcaoğlu Muhabere Astsubay Çavuş Yener Yıldız, doğuda vatanı için askerlik görevindeyken şehit düştü. İki amcaoğlu Artvin’in Yukarı Maden köyünde yan yana yatıyor. Ancak Ergin Yıldız’ın mezarına ‘asker’ yazarken Yener Yıldız’ın mezar taşına ‘şehit’ yazıyor.

ASKER YAZILDI

Bu duruma çok üzülen akrabası Adem Turan, teröristlerin ilk saldırısı olan Eruh’ta Ergin Yıldız’ın yoğun terör saldırıları sonucu çok yorulduğunu ve üzüldüğünü belirterek kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini ileri sürdü. Ergin Yıldız’ın şehit olarak kabul edilmediğine içerleyen ve sadece ‘asker’ sayılmasına isyan eden Turan, Yıldız’ın şehit sayılıp itibarının geri verilmesini talep ediyor.

BÜYÜK SAYGISIZLIK

“O yeşil üniforma altında iken, intihar hariç ölen herkes şehit sayılmalı” diyen Turan, “Şehitlik makamı sizin belirlemenize göre verilen, erişilen bir makam değildir. Yener Yıldız 22 yaşında iken şehit olmuş. Ergin Yıldız ise 21 yaşında askeri üniforması sırtındayken şehit düştü. 32 yıldır büyük bir saygısızlık düzeltilmeyi ve şehit Ergin Yıldız’ın mezar taşına şehit yazılmasını bekliyor” dedi.

Turan ŞENTÜRK