A+ A-
Yorum
10

Bu tür iddia bize İnandırıcı gelmedi

Yayın Tarihi: 24.03.2016 - 09:46 | Güncelleme Tarihi: 24.03.2016 - 09:45
Trabzon’dan bir eczanenin PKK’ya ilaç gönderdiği iddiasına Trabzon Eczacı Odası Başkanı Halit Hezkıl Uslu karşı çıktı. Uslu, “Hiçbir üyemizin bunu yap

Trabzon’dan PKK’lılara bir eczaneden ilaç gönderildiği iddiası 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası Başkanı Ecz. Halit Hezkıl Uslu’yu harekete geçirdi. Uslu, “Bu iddia bize inandırıcı gelmedi. Daha çok ticari bir amaç taşır boyutta olduğunu düşünüyoruz. Bölgemizde PKK’ya ilaç gönderecek eczacımız olamaz. Hiçbir üyemizin bunu yapmayacağına inancım tamdır. Böyle düşük seviyeli işlere üyelerimiz kesinlikle bulaşmaz" diye konuştu.

HUKUKİ SÜREÇ

Olayı kendilerinin de araştıracaklarının altını çizen Uslu, “Bu işin daha sonra şeffaf duruma gelmesi halinde gereken açıklamalar yapılacağı gibi konuyla ilgili hukuki süreç de başlatılacak. Biz eczacılarımızın hak ve menfaatlerini korumakla görevliyiz.

Ancak hak ve menfaatlerini korumakla yükümlü olduğumuz eczacılarımızın bu konuda mesleği rencide ettikleri noktada yapılacaklar da bellidir. Konu tarafımızdan araştırılmakta olup yeterli bilgi ve belgeler ulaştığında kamuoyuna açıklama yapılacaktır. Biz meslektaşlarımızın zarar görmesini istemeyiz. Bizim burada bu seviyenin dışına çıkacak, meslek haysiyet ve şerefini ayaklar altına alacak, itibarını zedeleyecek eczacılar olduğunu düşünmüyoruz. Konu ile ilgili her türlü tazminat ve hukuki haklarımız talep edilecektir” dedi.