SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çayda kalite gerçeği!

Çayda kalite gerçeği!

11 Mayıs 2015 Pazartesi - 14:32




Dünyanın en natürel çayları arasında ilk sıralarda yer alan Türk çayında  tüketicinin kalite talebinin son yılarda giderek arttığı, çay sanayicisinin





Gürçay Çay Sanayi'nin Genel Müdürü Hayrullah Öztel'den çayla ilgili önemli açıklamalar. Trabzon'un Of ilçesinde kurulu bulunan Gürçay Çay Sanayi'nin Genel Müdürü Öztel, tüketici bilincinin giderek gelişmesi ile çayda da kalitenin üretici talebi doğrultusunda artmaya başladığına dikkat çekerek, "Çay da kaliteli mutlaka bahçeden, yani kaliteli yapraktan başlar. Ancak kaliteyi tamamen yaprağa bağlamak da doğru değildir. Kalite için yaş çay yaprağı işleme teknolojisindeki gelişmeleri takip etmek ve uygulamak da gerekiyor. Kalitenin yarısı bahçedeki yapraktan ise diğer yarısı da fabrikadaki teknolojidendir" dedi. Fabrikalara getirilen yaş çay yapraklarının olabildiği kadar saplardan ve yabancı maddelerden ayrıştırılması gerektiğini belirten Hayrullah Öztel şunları söyledi:

"İmalat safhasında yaprağın suyu saplara sızarak kaliteyi olumsuz etkiliyordu. Bunun ortadan kaldırılması için imalat sırasında bunları hemen ayrıştıracak bir sistemi bu yıl kurduk. Bu sistem maliyeti biraz arttıracaktır. Ancak, tüketici bilincinin artmasıyla kaliteye olan tercih de yükselmeye başladığı için artan maliyetin sıkıntı yaratmayacağına inanıyoruz." Hayrullah Öztel, sağlığa zararlı ucuz kaçak çayın Türk çay üretici ve sanayicisinin en büyük sorunu olmaya devam ettiğini hatırlatarak, "Devletin artan kaçakçılığa karşı tedbir alması, başlı başına sektörü desteklemesi ve en büyük iyiliği yapması demektir" diye konuştu. Hayrullah Öztel, bugünlerde başlayacak olan 2015 ürünü yaş çay kampanyasında da üreticileri standart yaprak toplayarak kaliteye, dolayısı ile tüm sektöre katkı yapmaya da çağırdı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap