A+ A-
Yorum
10

ÇAYKUR’dan Yeni Sistem! Çaylar Artık Randevulu!

Yayın Tarihi: 06.09.2024 - 12:06
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, yaş çay alımlarında yeni bir uygulamaya geçiyor.
Kaynak:HABER MERKEZİ

ÇAYKUR, 7 Eylül Cumartesi gününden itibaren randevulu sistemle çay alımı yapılacağını duyurdu.

Bu karar, çay alım süreçlerindeki yoğunluğu yönetmek ve üreticilere daha verimli bir hizmet sunmak amacıyla alındı.

Üçüncü Sürgün Alımları Kapasiteyi Zorluyor

ÇAYKUR'un yaptığı açıklamada, 15 Ağustos'ta başlayan üçüncü sürgün yaş çay alımlarının kapasite sınırlarını zorladığı ifade edildi.

Üretim, personel ve donanım imkanlarının en üst seviyeye çıkarıldığı bu süreçte, üreticilerin ürünlerini en iyi şekilde değerlendirmek için yoğun çaba harcandığı vurgulandı.

Randevulu Alım Sistemi ile Yoğunluk Azaltılacak

7 Eylül’de başlayacak randevulu alım süreciyle birlikte, üreticilerin ürünlerini planlı bir şekilde teslim etmeleri sağlanacak.

ÇAYKUR, yaş çay fabrikalarının hazırladıkları planlamaları üreticilerle paylaşacağını belirtti. Bu sayede, alım noktalarında oluşabilecek yoğunlukların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Üreticilere Güvence

2024 yılı yaş çay döneminin son günlerine yaklaşılırken, ÇAYKUR üreticilere ürünlerinin ve karşılığındaki değerlerin kurumun güvencesi altında olduğunu hatırlattı.

Ayrıca, çayın en iyi bekleyeceği yerin bahçe olduğu belirtilerek, üreticilerden açıklanan programlara uyulması gerektiği vurgulandı. Bu sistemle, üreticilerin çaylarını zarar görmeden teslim etmeleri amaçlanıyor.

Randevulu alım sistemiyle hem üreticilerin hem de ÇAYKUR’un işleyişinin daha düzenli bir hale geleceği ve sürecin el birliğiyle sorunsuz atlatılacağı ifade edildi.

Etiketler