A+ A-
Yorum
10

Cevizli Kete Tarifi? Cevizli Kete Nasıl Yapılır?

Yayın Tarihi: 18.08.2024 - 17:53
Artvin'de sıkça yapılan Cevizli Kete Tarifi Nasıl Yapılır?
Kaynak:HABER MERKEZİ

Cevizli kete, elde açılan mayalı bir hamurun içine çekilmiş ceviz eklenerek hazırlanan bir hamur işidir. Fırında pişirilen cevizli kete, özellikle misafirler için sunulan bir lezzettir. Bu lezzet, bayatlamayan yapısı ile öne çıkar. Artvin'liler tarafından sıklık ile evlerde hazırlanan bir yiyecektir.

Cevizli Kete Tarifi İçin Malzemeler


Yarım paket yumuşak margarin (125 gr)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet yumurta (sarısı üzerine, akı hamura kullanılacak)
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığına yakın tuz
Yarım yaş maya
Aldığı kadar un (benim ölçülerimle 5 su bardağı)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Eritilmiş tereyağı (açılan hamura sürmek için)

Cevizli Kete Tarifi Nasıl Yapılır?


Bir kaba mayayı ılık suyu, ılık sütü, tuzu ve şekeri alıp karıştıralım.
Ardından sırasıyla yumurta akı, yoğurt, sıvı yağ, margarin ve unu da katıp, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamuru 30 dk mayalanması için bekletelim.
Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar bölerek, her birini tabak genişliğinde açalım.
Açtığımız her hamura erittiğimiz tereyağını sürüp, üzerine çekilmiş ceviz serpelim.
Daha sonra rulo şeklinde yuvarlayıp, salyangoz kabuğu şeklini verelim.
Son olarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip, elimizle üzerine bastıralım. Çok bastırırsanız, cevizler içinden çıkar.
Yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Etiketler