SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > DÖNÜŞÜMDE BÜYÜK ZULÜM!

DÖNÜŞÜMDE BÜYÜK ZULÜM!

01 Eylül 2014 Pazartesi - 13:21




Trabzon’da, Yenicuma Mahallesi’ndeki evlerini boşaltıp göçe zorlanan Gün ailesi 500 TL’lik devlet desteğiyle hayata tutunmaya çalışırken, Kentsel Dönü





YÜREK BURKAN HİKAYE Karslı Gün ailesinin Trabzon’da yasadığı Kentsel Dönüşüm hikâyesi yürek burkuyor. Trabzon’da 45 yaşındaki Aliye Gün, 3 yıl önce eşi Mustafa Gün’ü kanser hastalığından kaybetti. Kimsesi olmadığı için 14 yaşındaki oğluyla birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığı 500 TL aylıklahayata tutunmaya çalışıyor. 250 TL KİRA ONLARI YIKTI 100 TL’lik ev kirasını bile ödemekte zorlanırken 6 ay önce kentsel dönüşüm nedeni ile Yeni Cuma Mahallesi’ndeki evleri yıkılınca göçe zorlandılar. Aliye Gün, semt semt kiralık ev aradı. 100 TL aylıkla ev bulamayınca Değirmendere Mahallesi’nde 250 TL aylıkla kiraladıkları bir eve oğluyla birlikte yerleşmek zorunda kaldı. Ancak kirayı da ödeyemez hale geldi. ÇARESİZLĞE İSYAN! Evi boşaltmaları için evsahibi kendilerine bir haftalık süre tanıdı. 600 TL’de su ve elektrik borcu olan talihsiz anne kirayı ödeyebilmek için de ev eşyalarını satılığa çıkardı. “Sokakta kalmak istemiyoruz” diyerek feryat eden Aliye Gün; valilik, belediye ve iş adamlarından gelecek iyi habere umut bağlarken çaresizliğe isyan etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap