A+ A-
Yorum
10

Enfes Hamsi Kuşu Tarifi

Yayın Tarihi: 20.03.2024 - 17:41 | Güncelleme Tarihi: 20.03.2024 - 17:34
Lezzeti sınırları aşan Hamsi Kuşu nasıl yapılır?

Kış aylarının gelmesi ve balık sezonunun açılmasıyla herkesin severek yediği, hamsi kuşu tarifi sizlerele. Yemesi oldukça keyifli olan hamsi kuşunun yapım aşamaları aşağıda. 

Hamsi Kuşu için Malzemeler

  • 1 kg hamsi

  • 1 demet taze soğan

  • 1 kase mısır unu

  • 2 soğan

  • 3 yumurta

  • Yarım demet maydanoz

  • Kuru nane

  • Tuz

  • Karabiber

Hamsi Kuşu Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri temizleyip fileto haline getirin. Biberin çekirdeklerini temizleyip çok ince zar şeklinde kesin. Yumurtaları ayrı bir kasede iyice çırpın.

  • İç malzeme için, taze soğanı ve maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın. Kıyılmış soğanlar, 2 tatlı kaşığı mısır unu, maydanoz, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın.

  • Fileto haline getirdiğiniz hamsilerden iki tanesini tezgahın üzerine alın. Hazırladığınız iç malzemeyi üzerine yayıp üzerini tamamen kapatacak şekilde iki hamsiyi yapıştırın.

  • Avucunuzun içinde sıkarak köfte şeklini verin. Malzeme bitene kadar aynı aynı işlemi tekrarlayın.

  • Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Kızgın yağda ya da fırının ızgara bölümünde kızartın. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun. 

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler