SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Esnaf çırak için destek istedi!

Esnaf çırak için destek istedi!

16 Şubat 2015 Pazartesi - 11:44




Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, marangoz ve madeni eşya odalarının çırak bulamadığını bunun önüne geçebilmek için hükümett





Esnaf ve sanatkarlar bu günlerde çırak bulamamaktan yakınıyor. Esnaf odaları da bu sorunun önüne geçebilmek için çalışmalar yapıyor. Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, oda olarak esnafın daha iyi şartlarda iş yapabilmesi için hükümetten bir takım isteklerde bulunduklarını söyledi. İstekler arasında sigorta primleri, ustalık belgesi alımında yaşanan sorunlar ve meslek odalarının daha da geliştirilmesi konularının yer aldığını ifade eden Bostancıoğlu, en önemli isteklerinin giderek azalan çıraklara yönelik yapılan çalışma olduğunu belirtti.

BOSTANCIOĞLU: "ÇIRAKLARA GÜNLÜK 15 TL YARDIM"

Hükümetten çıraklık eğitiminin azaltılmasını ve maddi konudan yardım yapılması gerektiğini aktaran Bostancıoğlu, bununla birlikte gençleri çıraklık eğitimine çekecek bazı çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Çalışmalarla birlikte marangoz ve madeni eşya ustalarının çırak bulabileceğini söyleyen Bostancıoğlu, "Marangoz ve madeni eşya odalarımızın en büyük korkuları çırak bulamamak. Artık insanlar tamircinin yanına marangozun yanına çırak bırakmıyor. Neden bırakmadıklarının sebepleri arasında masraf giderleri yer alıyor. Köyden gidip gelecek veya ev tutulacak aileler bu maddiyatın altından kalkamıyor ve bu yüzden çırak yetişmiyor. Bizde onlar için çalışma başlattık ve çıraklara günlük 15 TL, kalfalara 20 TL ve sigorta primlerinin de devlet tarafından ödenmesini istedik. Bu isteklerimiz daha sonuçlanmadı ancak sonuçlandığında bazı meslek kollarımızda çırak sıkıntısı yaşanmayacaktır" dedi. Bostancıoğlu, ayrıca mesleki eğitim alanlarının yenilenmesi ve her türlü hizmete açık alanlar haline getirilmesi için çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap