A+ A-
Yorum
10

Fındıkta; "Devlet üreticisini destekliyor mu(ş)?"

Yayın Tarihi: 30.12.2016 - 08:15 | Güncelleme Tarihi: 30.12.2016 - 09:00

Maaşlı ziraat odaları başkanlarından bir tanesinin; “Üreticinin yüzünü güldüren tek hususun devlet desteklemeleri olduğu” şeklindeki açıklamasına şaşırmamak mümkün değil. Neden derseniz... İkide bir, “Fındık fiyatları düşük. TMO fındık alsın. Fiskobirlik’e kaynak sağlansın. Devlet fındık üreticisini desteklemeli” demekten ağızlarında tüy bitenlerin, 2009’dan beri dekar başına verilen paraların gerçekte devlet desteği olduğunu hatırlatacak beyanda bulunmaları şaşırtıcı olsa da, doğruyu görmeleri açısından sevindirici! “Darısı diğer yanlışlarının başına” diyerek, “Yeni yılda şu umut tacirliğini gelin bir kenara bırakın” çağrısı yapalım mı?

KAŞÜSTÜ'NE NİHAYET DALDIK!

Birbirimize dalmaktan fırsat bulamadığımız için kazma vuramadığımız “dal-çık” geçidi için nihayet kazma vuruldu. Trabzon-Rize karayolunun Kaşüstü kesiminde trafiği az da olsa rahatlatacak geçiş kesimi için tam tamına 3 yıldır habire konuşup, yazıp durduk. Nihayetinde inşaatına dalabildiğimiz kavşak, Ankara, İstanbul’da 3-4 ayda tamamlanırken, bakalım Trabzon kaç ayda daldığı yerden çıkabilecek?

MÜZEYE EFSANE ARANIYOR!

Oltan Vakfı tarafından yaptırılan Trabzon Kent Müzesi, tamamlandı, tamamlanacak. Birkaç eksik kaldı. En büyük eksiklik de “Şampiyon Trabzonspor” köşesinde... 1976-1984 arası yaşanan 6 şampiyonluk dönemine ait bir forma, bir çift krampon, kaleci eldivenleri maalesef müzede yok... Elinde, kıyısında köşesinde olan varsa, getirsin versin. Bilisin ki bu tür eserlerin en iyi korunan ve en çok amacına hizmet eden yeri müzedir.