SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gece çalışma iznine iptal

Gece çalışma iznine iptal

07 Temmuz 2015 Salı - 15:10




Artvin Valisi Cirit’in, Arhavi’deki Kavak HES projesinde çalışanlara verdiği gece çalışma izni mahkemeden döndü. Mahkeme valinin tek başına inisiyatif





Gece çalışma izni iptal edildi. Artvin Cerattepe’deki tutumu nedeniyle eleştirileri konu olan Artvin Valisi Kemal Cirit’in, Arhavi’deki Kavak HES projesi için verdiği gece çalışma iznini mahkeme iptal etti. Mahkeme, iznin ÇED raporunun değerlendirildiği bakanlıkça verilmesi gerektiğini belirtti. Can suyu hileli hesaplandığı ve 7 ayrı noktada mevzuata aykırı bulunduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından ÇED raporu iptal edilen Arhavi’deki Kavak HES Projesi’nin Artvin Valiliği’nce verilen gece çalışma izni de mahkeme kararıyla iptal edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği yeni ÇED raporuyla çalışmaların sürdüğü projede, bölgedeki vatandaşlar yeni ÇED raporuna da itiraz etti ve yeni bir dava süreci daha başladı.

Rize İdare Mahkemesi, valiliğin 24 saat çalışma iznini, “yönetmelik hükümleri bertaraf edilerek tek başına inisiyatif kullandığı” gerekçesiyle iptal etti. Mahkeme kararında, ÇED raporunda değişiklik yapılıyor olması nedeniyle çalışma izninin de ÇED raporunu veren komisyonun bulunduğu bakanlık tarafından verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, Artvin İl Mahalli Çevre Kurulu’nca verilen iznin hukuka aykırı olduğunu kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap