SON DAKİKA



Haber > Giresun > Afrin parti değil ülke meselesidir!

Afrin parti değil ülke meselesidir!

26 Ocak 2018 Cuma - 11:56




Saadet Partisi Giresun İl Başkanı Abdülkadir Bektaş, “Operasyon sona erdiğinde bölgede huzur ve barışın sağlanacağını düşünüyoruz” diye konuştu





Saadet Partisi İl Başkanı Abdülkadir Bektaş, devam eden Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında ilk önce Afrin ve Bitlis’in Hizan ilçesinde çığ düşmesi sonucu şehit olan Askerlerimiz için başsağlığı dileğinde bulunan Bektaş, Türkiye’nin terörle mücadelede kendi meşru müdafaa hakkını kullandığını belirtti.

BARIŞ SAĞLANACAK

ABD’den stratejik ortak olmayacağını söyleyen Abdülkadir Bektaş, 1950 yılından bu yana irili ufaklı 30 kadar sınır ötesi operasyon gerçekleştirildiğini belirterek, “Biz Afrin Operasyonu’nu çok önemsiyoruz. Çünkü bu operasyon ABD’ye karşı yapılıyor. Artık, ABD’nin bizim stratejik ortağımız olmayacağını anlıyoruz. Operasyon sona erdiğinde bölgede huzur ve barışın sağlanacağını düşünüyoruz. Saadet Partisi olarak, bu harekâtın ülkemizin huzur ve güvenliğine, bölgemizin barış ve istikrarına vesile olacaktır” dedi.

DİKKATLİ OLUNMALIDIR

Türkiye’nin terörle mücadele de meşru müdafaa hakkını kullanabileceğini belirten Bektaş, “Ancak bu hak kullanılırken, geçmişte yapılan hatalara da düşülmemelidir. Kurulan tuzaklara karşı dikkatli olunmalıdır. Bu bölge için en tehlikeli tuzak Türk ve Kürt düşmanlığını körüklemektir. Kürtler ve Türkler bin yıldır bu coğrafyanın asli unsurudur. Bu süreç miting meydanlarında, hamasi sloganlara malzeme yapılacak bir süreç değildir. Siyasi parti liderlerinin bu süreçte üsluplarına dikkat etmelidir. Bu bölgenin mazlum halkları için asıl düşman birbirleri değildir. Bu coğrafyayı kendi çıkarları için kan gölüne çeviren ‘küresel emperyalizmdir” şeklinde konuştu.


Mesut Erdoğan

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap