SON DAKİKA



Haber > Giresun > Giresun Belediye başkanlığı seçim sonuçları belli oldu | TIKLA ÖĞREN

Giresun Belediye başkanlığı seçim sonuçları belli oldu | TIKLA ÖĞREN

01 Nisan 2024 Pazartesi - 10:28




Giresun’da resmi olmayan sonuçlara göre seçimi CHP’li Fuat Köse kazandı





Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan CHP’li Fuat Köse, Atatürk Meydanı’nda partililere seslendi. “Helal olsun size, tamirci çırağını belediye başkanı yaptınız, teşekkürler Giresun” diyen Köse, belediye çalışanlarına da gönderdiği mesajda, “Bu gece herkes çok rahat uyusun. AK Partili olmak suç değildir, AK Parti’ye oy vermekte suç değildir. Biz herkesi kucaklıyoruz” diye konuştu. Köse, “Size helal olsun. Tamirci çırağını belediye başkanı yaptınız. Çıraklık yapmış, meslek lisesinde okumuş, yurdun bahçesinde gazozuna maç yapmış adam belediye başkanı oldu, size helal olsun. Bembeyaz bir sayfa açacağız. Korkunun hakim olmadığı, kinin, nefretin, tehdidin olmadığı, adaletin olduğu bembeyaz bir sayfa açacağız. Kimsenin görüşü umurumuzda değil. Kimsenin köyü, mahallesi umurumuzda değil. Biz insanı seviyoruz insanı. Sevgi yürek işidir. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, kutuplaştırmayacağız, ayrıştırmayacağız. Bu akşam belediyede çalışan arkadaşlarım doya doya kucakladı beni. Bu memleket bizim. Kin yok, nefret yok. Sevgi var, kucaklaşma var. Dostlarım iki yanlış bir doğru etmez. Sevgi üzerine yola çıktık. Kimseyi tahrik etmeyeceğiz. Sayın başkanın şehrin girişindeki ve çıkışındaki resimleri bir hafta daha yerinde kalacak.

Bu şehirde bizim yönetimimizde, belediyede çalışanlarımızın AK Partili olması suç değil. Bizler farkımızı herkese göstereceğiz. Herkesin umuda ihtiyacı var. Herkesin mutlu olmaya ihtiyacı var. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi seveceğiz. Bizler sosyal belediyecilik anlayışımızla herkesi kucaklayacağız. İsrafa bugün itibarıyla son veriyorum. Ben dahil herkes işine dolmuşla gidecek. Mutlu bir Giresun, mutlu insanlar topluluğu oluşturacağız. Türkiye’ye örnek bir Giresun oluşturacağız. Belediyede çalışan arkadaşlarım bundan sonra rahat uyusunlar. Çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz ve hepimiz için çalışacağız” dedi. Konuşmasının ardından karşılama oynayan Köse, vatandaşlara teşekkür ederek meydandan ayrıldı.

FUAT KÖSE KİMDİR? 

Fuat Köse, 10 Şubat 1973 tarihinde Giresun'da dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Giresun'da başlayan Köse, ilkokuldan liseye kadar olan süreci burada tamamlamıştır. Erciyes Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra, siyasi kariyerine adım atmıştır.

1993 yılında Demokratik Sol Parti Merkez İlçe Yöneticisi olarak siyasi arenada ilk deneyimini yaşayan Fuat Köse, aktif siyasete olan ilgisini bu dönemde ortaya koymuştur. Halkın temsilcisi olma arzusu ve toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden Köse, hızla siyasi kariyerinde yükselmeye başlamıştır.

2019 yılından itibaren Giresun Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlenen Fuat Köse, bu göreviyle Giresun'un yerel yönetiminde önemli bir rol oynamaktadır. Belediye Meclis Üyesi olarak, şehrin çeşitli konularında karar alma süreçlerine etki etmekte ve halkın temsilcisi olarak sorumluluklarını yerine getirmektedir.

Fuat Köse'nin politika sahnesindeki etkinliği, sadece siyasetle sınırlı kalmamış; aynı zamanda halkın beklenti ve ihtiyaçlarına duyarlılığı ile dikkat çekmiştir. Giresun'un sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla çeşitli projelerde yer alarak şehrin kalkınmasına destek olmaktadır.

Fuat Köse'nin liderlik vasıfları, Giresun Belediye Meclisi'nde yaptığı çalışmalar ve yerel yönetimdeki etkin rolü, onu Giresun'un önde gelen siyasetçilerinden biri haline getirmiştir. Halkın güvenini kazanmış, şehre olan katkılarıyla tanınan Köse, gelecekteki siyasi kariyerine dair de beklentileri yükseltmektedir.

Fuat Köse'nin hayatı ve siyasi kariyeri, Giresun'un sosyal ve politik dokusuna önemli bir katkı sunmaktadır. Halkının temsilcisi olarak gösterdiği çaba ve fedakarlıklarıyla tanınan Köse, gelecekte Giresun'un gelişimine yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap