SON DAKİKA



Haber > Giresun > Giresun İl Emniyet Müdürü Aktaş: ''Bölgede bölücü örgütü sıfırladık!''

Giresun İl Emniyet Müdürü Aktaş: ''Bölgede bölücü örgütü sıfırladık!''

Karadeniz Özel

10 Haziran 2021 Perşembe - 14:30




Giresun İl Emniyet Müdürü Aktaş, “Doğu Karadeniz’e sızan örgüt mensupları polis ve jandarmanın üstün gayretiyle sıfıra indi… Ancak, bölgede tedbiri elden bırakmıyoruz” dedi





Karadeniz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Asım Kemal Güner, beraberindeki Başkan Danışmanı Ahmet Firidin, Spor Koordinatörü Nihat Erence ve Yazı İşleri Müdürü Furkan Yiğit ile birlikte Giresun İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müdür Aktaş, Giresun’un huzuru için emniyet personeliyle birlikte 7/24 görev başında olduklarını ifade ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Uyuşturucuya geçit vermemek için mücadele ettiklerini ifade eden Aktaş, “Bin 729 personellimizle birlikte kentimiz için çalışıyoruz. 2020 yılında 185 uyuşturucu olayımız vardı, 286 şüpheli işlem yaptık 42 kişi tutuklandı. Yine 2020 rakamlarını verirsek 12 kilo esrar, 3 kilo bonzai, 340 adet sentetik ecza, 800 gram eroin gibi uyuşturucu maddeler ele geçirdik. Hem istihbarat şubemizin desteği hem de narkotik şubemiz sahada uyuşturucuyla mücadeleye yönelik çok ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi.

CİDDİ İHBARLAR ALIYORUZ…

Kadına şiddete yönelik mücadeleyle ilgili önemli adımlar atıldığının altını çizen Aktaş, “KADES uygulaması artık çok yaygınlaştı. O manada çok ciddi ihbarlar alıyoruz… Biz küçük bir aile içi şiddetle mücadele bürosuyken, bunu ciddi manada destekledik ve 4 amir, 15 polis memuruyla adeta bir şube oluşturarak anında bir reaksiyon göstermek ve müdahale etmek adına ayrı bir karakol ayrı bir şube gibi aile içi şiddet birimimiz çalışıyor” ifadelerini kullandı.



TAM SAHA PRES YAPTIK

Doğu Karadeniz’de PKK’yla mücadeleyle ilgili de önemli mesajlar veren Akta, “2017 Ağustos’unda Giresun’da göreve başladım. O dönemde güney ilçelerimizde ikili üçlü küçük Sivas, Erzincan, Tunceli bağlantılı  gruplar vardı… Fakat Polis Özel Harekat, Jandarma Özel Harekat başta sayın valimiz, jandarma bölge komutanımız konuya hassasiyetle yaklaşıp, polis jandarma fark etmeksizin hedefe kitlenerek tam saha pres yaptık” şeklinde konuştu. Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

SIĞINAK VE DEPOLAR…

Ekiplerimiz iyi bir çalışmayla birlikte kimi terörist ölü ele geçirildi, kimisi teslime zorlandı. Teslime zorlananlarında ifadesi alındı; ifadeler ışığında Trabzon, Giresun, Gümüşhane üçgeninde yaklaşık 25 adet sığınak ve yiyecek deposu bulundu. Kimisinden silah mühimmat, kimisinden gıda ve yaşam malzemeleri çıktı. Örgüte bu bölgede barınma noktasında ciddi bir darbe vuruldu. 2019 itibariyle burası terör örgütünden sıfırlandı. Örgüt buraya 2,5 yıldır unsur gönderemiyor.

‘YAYLA EVLERİ’ VURGUSU

Örgütün gelememesinin en büyük nedenlerinden biride tabi ki Tunceli ilinde yapılan yoğun operasyonlar… Bizim arka planımız Erzincan ve Tunceli. Eğer orası baskılarsa Karadeniz hattı da bu manada rahat ediyor. Bölgeye ikili veya üçlü gruplarla geliyorlar. Daha öncede söylemiştik ‘yayla evlerinde erzak bırakmayın’ diye. Yinelemekte fayda var, yaşam malzemelerinizi yayla evlerinizi terk ettiğinizde geride bırakmayın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap