A+ A-
Yorum
10

Giresun'da şanssız köy!

Yayın Tarihi: 14.08.2018 - 15:20 | Güncelleme Tarihi: 14.08.2018 - 15:19
Yıllarca elektrik borcundan ötürü suyu akmayan Orhaniye Köyü halkı bu borcu ödedi ama şimdide ana su boruları patladı. Köy yazın ortasında susuz kaldı

 Giresun'un merkeze bağlı Orhaniye Köyü'nde yaşayanlar susuzluktan çektiklerini bugüne kadar başka bir şeyden çekmediler. 2012 yılından bu yana köylerinde suya hasret kalan köylüler bu kez de evlere su taşıyan ana isale su borularının patlaması ve çürümesi nedeniyle yine susuz kaldılar.

ÖNCE BORÇLARI ÖDEDİLER 
 
2012 yılından bu yıla kadar geçen süre içerisinde birikmiş su borçları ile elektrik borçlarını ödeyen köylüler muhtar Selami Dizdar'ın da gayreti ile geçtiğimiz günler içerisinde yeniden içme suyuna kavuştular. Ancak köylülerin su sevinci uzun sürmedi. Köyde ana depodan su taşıyan çelik borularda meydana gelen çürüme ve patlamalar nedeniyle köylü yeniden susuz kaldı. Köy Muhtarı Selami Dizdar, durumu İl Özel İdaresine ilettiklerini genel sekreter Hüseyin Taşkın'ın konuya duyarlılık gösterdiğini belirterek, “Şimdi 700 metrelik ana su borularının değiştirilmesini bekliyoruz. Yetkililerin duyarlılığı bizleri sevindirdi, inşallah köyümüz kısa sürede yine suyuna kavuşur” dedi.
Etiketler