SON DAKİKA



Haber > Giresun > HAYATİ ÖNEM ARZ ETMEKTE!

HAYATİ ÖNEM ARZ ETMEKTE!

27 Nisan 2018 Cuma - 07:30




GESOB Başkanı Ali Kara, “Demiryolu Giresun için hayati önem arz etmekte, ilimizin gelişmesi, kalkınması ve ekonomik ivme kazanması bu gibi projelerin





Mesut ERDOĞAN

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Giresun halkının yıllardır hayallerini kurduğu demiryolu projesinde yaşanan son gelişmeler hakkında yaptığı açıklamada, “Sayın Bakanımızı, Milletvekillerimizi, tüm siyasi partilerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı ortaklaşa hareket etmeye davet ediyoruz” çağrısı yaptı.

Kara, “Erzincan-Trabzon Demiryolu projesinde tartışılan güzergahlardan resmiyet kazanan tek güzergahın Erzincan-Gümüşhane-Trabzon arası olan hat olduğu öğrenildi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları resmi web sitesinde yer alan projeler bölümünde planlanan demiryolları projelerinde Erzincan-Trabzon Demiryolu projesi yer aldı. Projenin haritası ile birlikte planlanan 16 proje arasında yer alan Erzincan Demiryolu Projesinde güzergah olarak Erzincan-Gümüşhane-Trabzon üzeri tek hattın olduğu görüldü” dedi.

İLAVE GÜZERGAH TEKLİFİ

Kara, “Hükümetimizin 5449 Sayılı Kalkınma Ajanslarının kuruluş kanunundaki iller ve bölgeler arası kalkınmışlık farkının giderilmesinde en önemli rol oynayacak olan bu proje Giresun için hayati önem arz etmekte, ilimizin gelişmesi, kalkınması ve ekonomik ivme kazanması bu gibi projelerin hayata geçmesi ile mümkündür. İhalesi 14 Mayıs’ta yapılacak olan Gümüşhane’den ayrılacak bir güzergaha ilaveten ikinci güzergahın da bu ihale kapsamına alınması için Sayın Bakanımızı, Milletvekillerimizi, tüm siyasi partilerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı ortaklaşa hareket etmeye davet ediyoruz” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap