SON DAKİKA



Haber > Giresun > Mevsimlik fındık işçileri için konaklama merkezleri hazır

Mevsimlik fındık işçileri için konaklama merkezleri hazır

02 Ağustos 2024 Cuma - 11:41




Giresun merkezde Doğu ve Güneydoğu illerinden gelecek mevsimlik fındık işçilerine yönelik yapılan geçici konaklama merkezinde incelemelerde bulunan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, sorunsuz huzurlu bir hasat dönemi geçirilmesi için her türlü çalışmanın yapıldığını açıkladı.





Vali Serdengeçti, yeni başlayan fındık hasadı sezonu öncesinde, mevsimlik tarım işçilerinin konaklama koşullarını iyileştirmek amacıyla hayata geçirilen Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Yaşam Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) kapsamında Giresun'un Aksu mahallesindeki 20 adet prefabrik yapıdan oluşan 160 kişiye ev sahipliği yapabilecek geçici konaklama alanını ziyaret etti.

Yetkililerden bilgi alarak Giresun’a gelecek mevsimlik tarım işçilerinin uygun koşullarda barındırılması için gerekli olan tüm önlemlerin alımasın talimatı veren Vali Serdengeçti yaptığı açıklamada, “Yöremize fındık toplamak için gelecek olan mevsimlik tarım işçilerimiz, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle onların sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışabilmeleri için her türlü imkanı sağlamak önceliğimizdir. METİP projesi kapsamında tarım işçisi kardeşlerimiz ve ailelerinin barınma ve yaşam şartlarını iyileştirmek için gerekli tüm hazırlıkları yaptık. Konaklamaların bugün başlayacağı 20 prefabrik yapı kapasitesi olan METİP alanımızın son durumunu yerinde değerlendirdik. Ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal çevreyle ilişkiler de dahil olmak üzere tüm asgari imkânları haiz bir konukseverlikle misafirlerimizi ağırlayacağız" dedi.



İHA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap