SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Görevimiz gönüllerin imarıdır

Görevimiz gönüllerin imarıdır

06 Ekim 2015 Salı - 09:05




Artvin Belediyesi Hanımlar Lokali halka açık ilk programını ‘Ailede Huzurun Sırları ve Çocuk Eğitimi’ programıyla gerçekleştirdi.





Artvin Belediyesi Hanımlar Lokali’nin düzenlediği, Diyanet – Sen Artvin Şubesi ve AK Parti Artvin İl Kadın Kolları Başkanlığının katkılarıyla organize edilen, konuşmacı olarak İlahiyatçı Dr. Dilek Çelenk’in katıldığı ‘Ailede Huzurun Sırları ve Çocuk Eğitimi’ konferansı Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Konferans sonunda AK Parti Artvin İl Kadın Kolları Başkanlığının sponsor olduğu umre ziyareti için davetliler arasından çekiliş yapıldı. Konferansa Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve eşi Hacer Kocatepe’nin yanı sıra Artvin İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Diyanet Sen Artvin Şube Başkanı Osman Özaydın, AK Parti Artvin İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güneri, AK Parti Artvin İl Başkan Yardımcıları Yüksel Kantar, İdris Taşkın, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, belediye birim amirleri, Diyanet Sen üyeleri, Artvin Belediyesi personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Artvin Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hanımlar Lokali’nin hizmeti kapsamında düzenlenen konferansın açılışında Borçka Merkez Erkek Kur’an Kursu hocası hafız Mustafa Genç Aşr-ı Şerif okudu.

Kocatepe: Görevimiz Sadece Şehrin İmarı Değil, Gönüllerin de İmarı Konferansta konuşan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, bu programın Hanımlar Lokali’nin ilk çalışması olduğunu ve bu tür programları nicelik ve nitelik açısından artırarak devam edeceklerini belirterek, burada aile gibi temel bir konuya temas edileceğini aktardı. Ailenin toplumun ve bir milletin geleceğinin bir teminatı olduğunu söyleyen Başkan Kocatepe, "Belediye olarak görevimiz sadece yolların imarı, altyapı imarı vs. değil, donelerin de imarı gerekiyor. Bunu böyle sosyal etkinliklerle yapmaya çalışıyoruz. İnşallah hanımlarımız için Hanımlar Lokali’nden sonra Kadın Kültür Sanat Evi ve engelliler için engelsiz yaşam merkeziyle de tanışacak şehrimiz. Devletimizin, milletimizin, kültürümüzün, inancımızın garantisi yavrularımız, çocuklarımız. Onların sahibi olmak için ne kadar eğitim alıyoruz? Anne baba eğitimi alarak mı evleniyoruz. Topluma baktığımızda en az diğer eğitimler kadar anne baba eğitimine de ihtiyaç var. İstekleri bitmeyen, her gün yeni nefsi isteklerle coşan bir insan, doymayan, kazandıkça daha çok isteyen, zevki sefaya daldıkça daha fazlasını isteyen ama içte huzursuz, kâbuslar yaşayan, psikolojik bunalımlar yaşayan bir toplum. İşte belediyenin böyle bir gönüllerin imarı diye bir görevi var diye düşündük. Ümit ediyoruz bunda da başarılı olur ve belediyemizin böyle güzel çalışmalarında beraber oluruz" diye konuştu.

KORKUTAN RAKAMLAR

Artvin Belediyesi’yle birlikte böyle güzel bir organizasyon gerçekleştirdikleri için çok mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Diyanet-Sen Artvin Şube Başkanı Osman Özaydın, bu programın önemini bugünkü aile ve çocuklarına bakıldığı zaman, zamanın aile ve çocuklarına öneminin daha iyi anlaşıldığını belirtti. Aile Bakanlığının açıklamalarına göre yılda 500 bin ailenin evlendiğini bununda 200 bine yakınının boşandığını bildiren Özaydın, bu rakamların İslam dünyasında korkunç bir rakam olduğunu belirtti. Günün çocuklarına bakıldığı zaman inançlarına, kültürlerine ne kadar uzak olduklarını gördüklerini, baş örtmeden utanan bir kızın paramparça bir pantolonu giymeyi moda sandığını ifade eden Osman Özaydın, bunun da inancımıza örf ve adetlerimize ne kadar yabancılaştırıldığının göstergesi olduğunu vurguladı. Özaydın, bunun için böyle programları yaygınlaştırıp çoğaltılması gerektiğinin de altını çizdi. Bilginin edebi yok ‘Ailede Huzurun Sırları ve Çocuk Eğitimi’ programının konuşmacısı İlahiyatçı Dr. Dilek Çelenk, her şeyden önce ilime değer verilmesi ve aile temelinin bunun üzerine kurulması gerektiğini söyledi. Çelenk, "Hiç kimse dört dörtlük değildir. Kur’an-ı Kerim’de geçtiği gibi olamıyoruz. Çünkü insanız. Hata yapılabilir ancak önemli olan, hatayı bilerek yapmamak ve yapılan hatalardan ders çıkarabilmektir" ifadelerini kullandı.

Bilgi var ama edebi eksik

Dr. Çelenk, "Bizler yeryüzünde Allah’ın halifesiyiz. İnsanlar Allah’a halife olma özelliği kazandıran şey ilimdir, bilimdir. Allah’ı Teala bizleri yer yüzünde mükerrem kılmış ve bize kendi ismiyle okumayı, islama göre bize yaşamayı emretmiş. Ve biz her ne yaparsak neslimiz onunla devam edeceği için az ya da çok, bizlerin kendimize dikkat etmesi gerekecek. Ailenin eğitimi anne babanın geçmişinden başladığına göre, gençlerin eğitimi bu kadar önemli olduğuna göre bizim şu an eksiğimiz ne? Bilgi var ama bilginin edebi eksik. Gençlerin bildiği, kafadaki bilgi, hafızadaki, kulaktaki, dildeki bilgidir. Biz bu bilginin olgunlaşmasını, büyümesini ve meyve vermesini istiyoruz. Onun için gençlerimize, çocuklarımıza edebi öğreteceğiz. Bu edep özellikle bilgi edebi olmalı" dedi. Konferansta yapılan konuşmaların ardından AK Parti Artvin İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güneri tarafından umre çekilişi gerçekleştirildi. Yapılan umre çekilişi Nuran Aygün adli kişiye çıktı. Nuran Aygün, umre ziyaretinin kendisine çıktığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Turan ŞENTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap