A+ A-
Yorum
10

Gümüşhane’de trafik levhası hırsızları yakalandı

Yayın Tarihi: 13.09.2024 - 11:49
Karayolu kenarından 47 levhayla 15 bariyer çalan hırsızlar jandarmadan kaçamadı
Kaynak:İHA

Gümüşhane'de, karayolu kenarındaki trafik işaret levhaları ve demir bariyerleri çalan hırsızlar, Jandarma ekiplerinin düzenlediği geniş çaplı operasyon sonucu yakalanarak cezaevine gönderildi. Olay, Gümüşhane Karayolları 101. Şube Şefliği'nin Torul-Kürtün karayolu üzerindeki trafik levhalarının çalındığına dair ihbarıyla ortaya çıktı.

Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemelerde, karayolu kenarındaki 47 trafik işaret levhası ve 15 demir bariyerin yerinden sökülerek çalındığı belirlendi. Güvenlik kameraları ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarını inceleyen Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile Torul ve Kürtün İlçe Jandarma ekipleri, 30 Ağustos'ta trafik levhalarını, 1 Eylül'de ise demir bariyerleri çalan şüphelilerin E.A., G.A., Ö.A., T.Ö. ve A.A. olduğunu tespit etti.

Yapılan operasyon sonucunda şüpheliler kısa sürede yakalandı. Trafik Jandarması tarafından şahıslara toplam 51 bin 34 TL idari para cezası uygulandı. Gözaltına alınan şüpheliler, 11 Eylül'de Torul Adliyesinde çıkarıldıkları mahkeme tarafından nitelikli hırsızlık ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarından tutuklanarak Gümüşhane E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Etiketler