SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gurbetten kötü haber gelmesin

Gurbetten kötü haber gelmesin

15 Kasım 2015 Pazar - 11:06




Trabzon’da üniversiteler çevresinde bulunan mahallelerdeki normal ve apart öğrenci evlerinin velilerden tepki aldığını belirten Ayhan Taflan, gurbette





Trabzon Faal Emlakçılar Derneği ve İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, il dışından Trabzon’a üniversiteye gelen öğrenci velilerinden çok fazla tepki aldıklarını belirterek, yetkililere seslendi. Trabzon’a gelen öğrencilerin kaldığı evlerin denetlenmediğini ve kış ayları yaklaştıkça velilerden çok fazla tepki aldıklarını belirten Taflan, “Yasadışı yollarla hiçbir mükellefiyeti olmadan öğrencilere ev kiralayanların denetimleri yapılmıyor. Özellikle öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu Pelitli, Konaklar, Kalkınma mahallelerinde öğrencilerin kaldığı evlerdeki doğal tesisatlar kötü yapılmış durumda. Bu bölgelerde bulunan normal ve apart daireler velilerden tepki alıyor. Veliler internet üzerinden görerek bu evlere çocuklarını bırakmak istiyorlar ama geldiklerinde aynı manzara ile karşılaşmıyorlar” dedi.

KÖTÜ HABER GELMESİN

Velilerin, gurbete gönderdikleri çocuklarının kaldığı evleri kontrol ettiklerini söyleyen Taflan, “Veliler ‘dairelerin neyi eksik, neyi fazla’ diye kontrol ettiklerinde, güvenlik açığı olduğunu fark ediyorlar. Velilerden, ‘Ocakları termostatlı ocak olsa gazı keser ama basit ocaklar. Kombiler biraz daha kaliteli ve fonksiyonlu ama gaz sızıntısı olduğu zaman alarm tesisatı kurulmamış. Çoğunda güvenlik kamerası bile bulunmuyor’ şeklinde tepkiler alıyoruz. Mecbur kalıp kayıt yaptırdıklarını söyleyen veliler ‘İçimiz rahat değil’ diyerek, ‘Gece uykularımız kaçıyor. Lütfen gurbetten kötü haber gelmesin. Olası bir durumda çocuklarımızı kim geri getirebilir?’ diyorlar. Yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap