SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Hamsi festivalinde 15 ton balık dağıtıldı

Hamsi festivalinde 15 ton balık dağıtıldı

28 Kasım 2021 Pazar - 10:55




“2002 metre en uzun mangal” ödüllü Kdz. Ereğli Hamsi Festivali’nde halka 15 ton hamsi dağıtıldı. Ereğli ve çevre illerden gelen on binlerce vatandaş Karadeniz ezgileri eşliğinde mangalda-tavada hamsi yedi, horon tuttu.





Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hamsinin doğal bir aşı olduğunu belirterek, “Bu yılki festivalimizin teması Hamsi-vac. Doğal bir aşı. Bugün herkesin bütün sıkıntılarını, pandemiyi, problemleri, dertleri unutup eğlenmesini, coşkulu olmasını istedik. Halkımız bugünleri özledi. 15 ton hamsi dağıttık. Aynı sofrada buluştuk, ihtiyacı olanlar da poşetlerle evlerine hamsi götürdüler” dedi. Festivalin onur konuğu öğretmenlere de protokol tarafından çiçek takdim edildi.

“2002 metre en uzun mangal” dalında 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na giren festival halkın yoğun katılımıyla yapıldı. Öğretmenlerin onur konuğu olduğu festivalde vatandaşlar Karadeniz’in kıpır kıpır ezgileri eşliğinde, mangal başında birlikte olmanın keyfini yaşadı. 14’üncü Hamsi Festivali Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın halka poşetler içerisinde hamsi dağıtmasıyla başladı. 2.2 kilometre uzunluğundaki mangalda pişirmek üzere vatandaşlara 15 ton hamsi dağıtıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap