SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Havalimanı ihale müjdesi!

Havalimanı ihale müjdesi!

04 Kasım 2014 Salı - 11:13




RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize-Artvin Havalimanı’nın ÇED raporunun hazırlandığını ve 2015’in Şubat ayında yapımı için ihale gerçekleştir





Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın ekim ayı meclis toplantısında Rize’de başlayan ve planlanan yatırımlar gündeme geldi. RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Rize’deki yatırımların son durumu hakkında detaylı bilgi verdi. Karamehmetoğlu, "Rize-Artvin Uluslararası Havalimanının çed raporu hazırlandı. Cumhurbaşkanımızın Rize ziyaretinde havalimanı gündeme geldi. Muhtemelen 2015’in Şubat ayında ihalesi yapılacak" dedi. İKİ PROJE HAZIRLANDI İyidere’de planlanan lojistik üs projesi hakkında da bilgi veren Karamehmetoğlu, "RTSO olarak C ve B versiyonu şeklinde 2 proje hazırladık. Projelerimizden B versiyonun yapılması uygun görüldü. Yaklaşık 480 milyon dolarlık bir yatırım. Denize dolgu yapılacak. Maalesef Trabzon, Giresun lobisi bu projemizin C versiyonundan B versiyonuna düşmesinde etkili olmuştur" diye konuştu. VALİ’DEN TİTİZ ÇALIŞMA Oda Başkanı Karamehmetoğlu, Organize Sanayi Bölgesi’nde arsa tahsisi aşamasına gelindiğini, şu ana kadar 123 başvuru yapıldığını açıkladı. Karaahmetoğlu, Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın Organize Sanayi Bölgesi konusunda titiz çalıştığını da sözlerine ekledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap