A+ A-
Yorum
10

Hizmette devletimize borçluyuz

Yayın Tarihi: 10.12.2016 - 08:21 | Güncelleme Tarihi: 10.12.2016 - 08:20
Yeniköy Muhtarı Ali Osman Başkıran gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Başkıran, hizmet konusunda yıllar öncesine göre çağ atlandığına dikkat çek

Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı Yeniköy'ün muhtarı Ali Osman Başkıran, Karadeniz Gazetesi’ne konuştu. Başkıran, çalışmalarından hedeflerine kadar bütün konuları tek tek temsilcimiz Erkan Başkıran’a anlattı. İşte Muhtar Başkıran’ın demeçleri… Mahallemizde vatandaşın desteğiyle iyi işler yapıyoruz. Yıllar önce çektiğimiz çileleri unutmuş değiliz. Köyümüzden Bulancak’a gelmek için sabah ezanı okunmadan yola çıkar, çarşıya merkeze gelmek için saatlerce yürümek zorunda kalırdık ve bu şekilde pazara giderdik. Bugünkü devre baktığımızda dağlar kadar fark var, bunu da devletimize borçluyuz. AKSA ŞİKAYETİ AKSA’dan şikayetimiz büyük. AKSA fatura tahsilatını gün geçirmeden yapıyor ama ne yazık ki hizmete gelince çok zor hizmet veriyor. Bu da biz muhtarları zora sokuyor. Birçok kez yetkililerle zaman zaman görüşmemize rağmen hizmet vermekte zorlanıyorlar. Yetkililerin bir an önce bu konuda vatandaşa yardımcı olmalarını istiyorum.

YOL VE ASFALT ÇALIŞMASI 

Köyümüzde taşımalı sistemle öğrenciler Kovanlık beldesinde öğrenimlerine devam ediyorlar. Bu konuda da devletimiz gereken desteği zaten veriyor, bu da bizleri sevindiriyor. Yeni açılan yol ve mahalle yolları ile eksik gördüğümüz her mahallede yol ve asfalt çalışmalarını devam ettiriyoruz. Köyümüzün bu konuda sıkıntı yaşamaması için çalışıyorum. ÇÜRÜK DİREKLER! Elektrik direklerinin tümü değişmeli. Yıllar önce yapılmış çürük ağaç direkler mevcut. Bunlar da bir an önce yenilenmeli. Gereken yerlere gerekli evrak ve değişmesi gerekli yerlerin de bilgisi AKSA’ya verdiğim dilekçede bulunmaktadır. Bir an önce yetkililerin konuya eğilerek sorunu ortadan kaldırıp bu sıkıntımızın çözüme kavuşmasını bekliyoruz.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMA

2016 yılında yapılan çalışmalar neticesinde 2450 metre beton yol ile birlikte 500 metre yol çakıllanmıştır. Köyümüzde yol sorunu yaşamamak için gece gündüz çalmadık kapı bırakmayarak sıkıntılarımızı anlatıyoruz. Bu girişimlerimizle köyümüzdeki sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz. Bu konuda başarılı olduğumuzu da söyleyebilirim.

HEPSiNE DUACIYIZ

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, Başbakanımız ve Başbakan Yardımcımız ve tüm milletvekillerimize de ayrıca teşekkür ederim. Devletimize duacıyız. İl Genel Meclisi üyelerimiz Apdul Selam Çağrıcı, Hamit Karanoğlu, Cemal Karadeniz ve Ömer Mustafa Yılmaz’a da teşekkürlerimi sunuyorum.

Büyük destek

Yapılan çalışmalarda büyük destekleri olan başta Bulancak eski Belediye Başkanı Kadir Aydın'a, Bulancak İlçe Özel İdaresi Müdürü Mehmet Ömer Yanıkoğlu'na, Özel İdare Şefi Aptulkadir Bulut'a ve ekibine, Bulancak Şoförler Odası Başkanı Mustafa Aydın'a ve tüm Yeniköy halkına bizlere ve köyümüze verdikleri desteklerden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum.   

Muhtar Başkıran: "Bulancak İlçe Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekipleri olumsuz hava koşullarına karşı 24 saat görev yapacak şekilde bekletilmekte. Yüksek köylere yağan kar yağışı nedeniyle yollarımız aralıksız çalışmak suretiyle vatandaşların hizmetine açılmıştır. Bu çalışmalar için İlçe Özel İdare Müdürümüz Mehmet Yanıkömer’e teşekkür ediyorum."

Erkan BAŞKIRAN