A+ A-
Yorum
10

İstihbarattan çok gizli uyarı!

Yayın Tarihi: 02.04.2015 - 00:12 | Güncelleme Tarihi: 02.04.2015 - 11:00
Trabzon ve Samsun’un da aralarında bulunduğu 16 büyükşehrin emniyet müdürlüğüne DHKP/C eylemleri için çok gizli uyarı yazısı gönderildiği öğrenildi.

Türkiye Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesine ağlarken istihbarat birimlerinden Trabzon ve Samsun’un da aralarında bulunduğu 16 büyükşehrin emniyet müdürlüğüne DHKP/C eylemleri için çok gizli uyarı yazısı gönderildiği öğrenildi. Polis teyakkuza geçti.

HAREKETE GEÇİLDİ

İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki makamında DHKP/C militanları tarafından rehin alındıktan 8 saat sonra kafasına ve karnına aldığı kurşunlar sonucu şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Tüm Türkiye Savcı Kiraz’ın şehit edilmesine gözyaşı dökerken istihbarat birimlerinin de harekete geçtiği öğrenildi.

16 BÜYÜKŞEHİR

Trabzon ve Samsun’un da aralarında bulunduğu 16 büyükşehir emniyetine DHKP/C eylemlerine yönelik "çok gizli" ibareli uyarı zarfı gönderildiği ortaya çıktı. Gönderilen yazıda; üniversiteler, havaalanları, alışveriş merkezleri ile kamu kurumlarında güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğine vurgu yapıldığı iddia edildi.

DETAYLI BİLGİ

İstihbaratın gönderdiği yazıda ayrıca, daha önceden örgütlü suçlardan gözaltına alınan veya hapis yatan kişiler hakkında daha detaylı bilgi edinilmesi ve bu kişilerin sürekli takip altına alınması istendiği öğrenildi. Uyarı üzerine emniyet birimleri alarma geçti. Kent giriş ve çıkışları kontrol altına alınıp belirtilen yerlerdeki güvenlik önlemleri artırıldı.

Kemal BEKTAŞ