SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kafkasör festivale hazırlanıyor

Kafkasör festivale hazırlanıyor

25 Haziran 2016 Cumartesi - 11:48




Kocatepe, 36. Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali’nin coşku içinde yapılacağını açıkladı.





Bu yıl 36’cısı düzenlenecek olan Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali hazırlıkları başladı. 8 – 10 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleşecek olan Kafkasör Festivali için şehrin dört bir yanında itinalı çalışma sürdürülüyor. Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, ramazan ayından dolayı bu yıl 8 – 10 Temmuz tarihleri arasında 3 günlük bir festival programı düzenledikleri belirtti. Kocatepe, “Ramazan ayı dolayısıyla geciken festivalimiz hayvanların yaylalara daha geç kalmaması için festivali bu yıl 3 günle sınırlandırmak zorunda kaldık. Program 8 Temmuz Cuma günü saat 18.00’de açılış töreniyle başlayıp pazar yapılacak boğa final güreşlerinin ardından ödül töreni ile sona erecek” dedi.

BOĞA GÜREŞİNİ MARKA YAPACAĞIZ

Kocatepe, bu yıl 36.sını düzenleyecekleri Artvin Kafkasör Festivali ve boğa güreşini marka haline getireceklerini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de boğa güreşleri Artvin’de başladı. Şimdi bakıyoruz, genellikle hemen hemen her ilde boğa güreşleri yapılıyor. Hiç unutulmamalıdır ki Artvin, boğasıyla, doğasıyla, kültürüyle, misafirperverliğiyle, gelenek ve görenekleriyle her zaman ön plana çıkmış bir ildir. 37 yıl önce Artvin’de festivali boğa güreşleriyle başladık. Halen devam ediyoruz. Bu böyle de devam edecek. Onun için başka bir ilin sahiplenmesi söz konusu bile olamaz.” Başkan Kocatepe, Kafkasör Festivali boyunca katılımcıların rahat edebilmeleri, güvenli bir biçimde eğlenmeleri ve festivalde trafik sorunu yaşamamaları için işi sıkı tuttuklarını, Artvin Belediyesi olarak festivale destekçi kuruluşlar ile Festival Hazırlık Komisyonu aracılığıyla hazırlıkların madde madde takip edildiğini vurguladı.

KAFKASÖR’DE YOĞUN ÇALIŞMA

Kafkasör Yaylası ve şehir merkezinde ağırlıklı bir biçimde gerçekleştirilen 36. Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali hazırlıkları hızlandırıldı. Kafkasör Festivali dolayısıyla Artvin’e gelecek yerli ve yabancı turistler için şehrin görünümünün de güzelleştirilmesine çalışılıyor. Çevre temizliği, boyama çalışmaları ile birlikte kaldırımlardaki bordür taşları boyama ve düzenleme çalışmaları da hızlandırılmış durumda.


TURAN ŞENTÜRK

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap