SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Karadeniz'in incisiyiz biz

Karadeniz'in incisiyiz biz

07 Aralık 2016 Çarşamba - 08:13




Giresun’un Keşap İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Emür, Karadeniz Gazetesi’ne konuştu. Emür, Keşap’ın Karadeniz Bölgesi’nin incisi olduğunu belirterek ç





Keşap İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Emür’den yaptığı hizmetler ve icraatları hakkında bilgiler aldık. Bilinmeyen ve merak edilen sorulara cevap aradık…

-Siyasete yönelme çizginizde üzerinizde etkili olan hususlar neler olmuştur?

Yaşadığım ilçeye ve bu ilçede yaşayanlara hizmet edebilmek için siyasete atıldım. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” denilmiştir. Biz de insanlara faydalı olabilmek için çıktık bu yola. Belediye başkanlığı serüvenim belediyede çalışmaya başladığım ilk gün başladı diye özetleyebilirim. Ak Parti geçmişim ise en başta Recep Tayyip Erdoğan’a olan sempatimiz ve onun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı zamanlara kadar dayanır. 2002 yılında partinin kurulmasıyla birlikte eşimi yönetim kurulu üyeliğine getirdik. Ak Parti’nin kuruluşuyla birlikte Ak Parti serüvenim devam etmektedir. Siyaseti seviyorum, uzaklaşma şansım yok. Bundan sonrası kader…

-Gelelim bu döneme, yani 2014-2016 arası tam 32 ay geçti bu sürede neler yaptınız?

Daha önce virgül koyduğumuz hizmet yarışımıza nokta koymaya doğru devam ediyoruz. Dere Kenarı Rekreasyon ve Aydınlatma çalışmamızı tamamlayarak güzel bir açılış gerçekleştirdik. Atatürk Caddesi’nin peyzaj çalışmaları ve modern ay yıldızlı aydınlatma çalışmamızı tamamladık. Metin Kaya Caddesi ve Fındıklı Mahallesi Fen Lisesi Yolu. Yine ilçe stadına gitmek için yeni açılan imar yolunun alt yapı ve parke çalışmaları tamamlandı. Karabulduk–Gazhane bağlantısı olmadan ilçe bağlantısının yapılacağı 93 metrelik köprünün yapımı tamamlandı. İlçemize birincisi meydan kısmında, ikincisi Ali Bayramoğlu Çay Parkı altında olmak üzere iki adet modern şadırvan ve umumi wc kazandırdık.

 Filo genişliyor!

-Araç parkınız sizce yeterli mi? Bu konuda neler yapmayı düşünüyorsunuz?


Araç parkımız çok kötüydü. Şükürler olsun bakanlıklardan, şahıslardan ve kendi bütçemizden istifade edip gerekli araçlarımızı temin ederek parkımızı tamamladık. Araç filosunu güçlendirmeye devam ediyoruz. 30 Mart 2014’ten bu yana belediye araç filosuna 11 adet araç kazandırdık. Bir yandan projelerle uğraşırken bir yandan da, belediye araç filosunu yenilemeye ve genişletmeye devam ediyoruz. Belediye hizmetlerimiz sadece bunlarla kalmayacak. Araç filomuzu güçlendirmeye devam edeceğiz. Biz halkımıza hizmet sözü vermiştik. Bu hizmetleri en güzel bir şekilde yapmak için belediyemize gerekli olan araçlarımızı satın aldık. Araç filomuzu güçlendirerek halkımıza daha kaliteli ve iyi hizmet sunacağız.

-Karayolları tarafından onaylanan projenizin detaylarını açıklar mısınız?

Şehrimizin batı çıkışı birçok trafik kazasına sebebiyet veren bir bölge. Aynı doğu çıkışımız gibi kavşak ve üst geçit düzenlemelerinin yer aldığı bir proje bu. Büyüklüğü 15-20 milyon TL’lik bu projeyi kendi bütçemizle yapma şansımız yok ancak Karayolları Genel Müdürlüğü aynı gerekçeden 7 ilçenin benzer projeleri arasından daha önemli olduğu gerekçesiyle bizim projeyi kabul etti. Bu projeyle trafiği rahatlatıp, kazaların önüne geçip ‘batı çıkışımızı’ düzenlemiş olacağız. Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal'ı makamında ziyaret ettik ve Batı Çıkış Köprülü Kavşağı’nın 2017 yılında başlatılıp bitirileceğinin sözünü aldık.

Esnafımızı dinliyoruz

-Hemen her gün halkın arasındasınız. Bu sizin için avantaj mı?

Kesinlikle avantaj ve ayrı bir tat. Halkın arasında daha mutluyum. Esnafımızı sık sık ziyaret ederek istek, beklenti ve sorunlarını dinliyoruz. Her hafta iş yerlerini ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler diliyorum. -İlçeye doğalgaz gelmesi için çalışmalarınız nelerdir? Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Doğal Gaz Dairesi Başkanı Hasan Alma'yı ziyaret ettik. Keşap’a doğalgaz hattı döşenmesi için lisans verilmesi görüşmemiz olumlu geçti. Doğalgaz hattına Keşap’ın dahil edileceğini söyledi. Keşap’a doğalgaz gelmesi için yapmış olduğum görüşmelerin devam edecek.

***


Başkan Mehmet Emür, trafik kazasında hayatını kaybeden belediye personeli Ali Onur Emir için de şunları söyledi: “Yol arkadaşım, gardaşım, koca yürekli vefalım. Beni bir an bile yalnız bırakmayan dostum, moralim bozukken moral verenim, bir gölge gibi takip edenim erken ayrıldın be kardeşim. Biliyorum ki mevlamın takdiri onun için susuyorum yoksa ciğerim yanıyor. Yine şunu da biliyorum ki seni mevlam bizden çok sevdiği için erken aldı. Gardaşım ömür çok kısa, bil ki çok uzatmadan bizlerde yanına geleceğiz. Orada da yine ekibi oluşturacağız. Çünkü rabbimin vaadi var dünyada menfaatsiz. Allah için bir araya geleni rabbim ömür dünyada da bir araya getirecek. Ekipce güzel hayallerimiz vardı. Merak etme gardaşım Allah müsaade ederse hepsini yerine getireceğim. Çoluk çocuğun bütün emanetlerin emanetimdir. Rahat uyu. Rabbim seni de fazlaca olan merhametiyle yargılasın, günahlarını affetsin, cennetini nasip eylesin.”

FAALiYETE GEÇECEK

Protokol gereği Keşap Belediyesi olarak Turizm Fakültesi’nin altyapı ve çevre düzenlemesini biz yapacağız. Geri kalan bölümünü ise Giresun Üniversitesi üstlenip yapacak. Herhangi bir teknik ve bürokratik engel olmazsa 1,5-2 sene içinde fakültemizi faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Cevdet Çoşkun ilçemize ziyaret gerçekleştirdi. Rektörümüzle Keşap Turizm Fakültesi inşaatını yerinde inceledik. Daha sonra Keşap Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret edip yeni bölümlerin açılmasını ve öğrenci sayısının arttırılması ile ilgili istişarelerde bulunduk. Sayın rektörümüze gerçekleştirmiş olduğu nezaket ziyareti ve ilçemize kazandırdıkları için teşekkür ederiz.

-30 Mart 2014 tarihinde Belediye Başkanı seçildiniz. Bu tarihten itibaren planlamalarınızı nasıl yapmıştınız?

Hedeflerinize ulaşabildiniz mi? Mevcut belediyeyi toparlama, eski borçları ödeme, araç parkını genişletme ve kendi projelerimizi hayata geçirme gibi öncelikli hedeflerimiz vardı. Bu hedeflerimizi kademe kademe gerçekleştirdik. Bu süreçte yapılan hizmetlere baktığımızda planlarımızın önünde gidiyoruz. 3 milyon TL olan bütçemizi 6,5 milyon TL’ye yükselttik. 1,5 yılda bütçeyi iki katından fazlaya yükseltmek önemlidir. Her sene %15-20 oranında bütçemizi arttırma hedefimiz var. Bu hızla gidersek seçimlerden önce vaat ettiklerimizi inşallah üç senede tamamlayacağız, kalan iki senede de ilçemizin ihtiyaçlarını tespit edip bu ihtiyaçları giderme yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTE

Ggençlere ve gelecek nesillere daha güzel bir Keşap bırakabilmek için var gücümüzle çalışacağız. Destek ve hayır dualar alarak çıktığımız bu yolda Keşap’ta büyük hizmetlere imza atacağız. İlçemize kazandırdığımız Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi’nin harfiyat çalışmaları tamamlandı. Eğitime destek veren belediyecilik anlayışımızla ilçemize Anadolu Lisesi kazandırdık, inşaat çalışmaları devam etmekte. Geçtiğimiz yıl ilçemizin doğu kısmında sahil açılışını gerçekleştirdik. 2016 yılında 2. Etap sahil çalışmamızın ve Keşap Halı Saha Sosyal Tesisleri’nin açılışını da Mustafa Ceceli konseri ile gerçekleştirdik.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Göreve geldiğimiz günden itibaren belediyemiz araç filosunu genişlettik,  12 adet araç kazandırdık.  Türkiye’de olmayan bir ilki gerçekleştirdik. İlk küçük kapasiteli mezbahaha ruhsatı ile mezbahanemizi yeniledik. İlçemiz Yolağzı Mevkii’ne kazandırdığımız Engelsiz Yaşam Evi inşaatı başladı, kısa sürede hizmete açılacaktır. Hükümet Konağı ön kısmındaki 9 dönümlük arazinin çevre düzenleme çalışması projemiz ile alt yapı çalışmaları tamamlandı, üst yapı çalışmalarına başladık. İlçemiz Hükümet Caddesi alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Gazhane Caddesi’nin alt yapı ve üst yapı çalışmaları başladıve  örnek prestij caddelerimizden birisi olacak. Dutdibi Köprüsü’nü yenilemek için proje çalışmaları başlatıldı. 

Alt yapı yenilendi

-Bundan önce bir dönem belediye başkanlığı yaptınız. Başarılı bir grafik çizmiştiniz. O dönemde neler yaptınız?

Göreve geldiğimde verdiğim ilk talimat Keşap’ta bir bölgenin çakıllanmasıydı. Allah’a şükür ilk dönemimizde ilçenin bütün altyapısını yeniledik. İlçe için önemli olan otobüs terminalinden halı sahaya, çocuk oyun parklarından çeşitli rekreasyon alanlarına kadar çalıştık. Bunun dışında belediyenin görev alanı dışında ilçeye kazandırılan yatırılmaların bir çoğunda belediyemizin emeği vardır. İlk dönem kendimizi tamamen hizmete adamanın handikabını yaşadık. Halk ile temaslarımızda eksik kaldık. Daha sonra bu hatamızı görüp, halkımızla daha iç içe bir yönetim anlayışıyla hareket ettik. Keşap, ilçe hüviyetine bizim ilk dönemimizde kavuşmuştur. 5 sene de 10-15 seneye sığacak yatırımlar yaptık.

-Eğitim alanında yaptığınız çalışmalar ve uzun vadeli eğitim hedefleriniz ve projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Keşap Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenci sayımızı arttırdık. Turizm Fakültesi’ni ilçemize kazandırıyoruz. 4-5 sene içinde Keşap’ta 1500-2000 öğrencinin eğitim alabildiği, barınabildiği bir ortam oluşturacağız. Anaokulundan üniversiteye eğitimin her kademesiyle ilgilenmeniz gerekiyor. Şu an Anadolu Lisesi inşaatımız devam ediyor. 5 dönümlük arazi içinde pansiyon olan modern bir okul yapılmaktadır. Turizm Fakültesi’nin Keşap’a yapılması konusunda Bakanlar Kurulu kararı alındı. Giresun Üniversitesi senatosu kararı ile de Keşap olması yönünde karar alındı. Rektörümüz ile de bir protokol imzaladık.

Erkan Başkıran


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap