SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kurtarın Trabzon'u bu rezillikten

Kurtarın Trabzon'u bu rezillikten

18 Mayıs 2015 Pazartesi - 10:27




Av. Yaşar Ramazanoğlu, Suriyeli mültecilere dikkat çekerek, "Göz İdaresi Müdürlüğü ne iş yapar" dedi.





Trabzon Barosu avukatlarından Yaşar Ramazanoğlu, mülteciler için kurulan İl Göç İdaresi Müdürlüğünü hatırlatarak Suriyeli mültecilerin neden dilendirildiğini sordu. Ramazanoğlu, “Resmî Gazete'nin 14 Kasım 2013 tarih ve 28821 sayılı nüshasında, İçişleri Bakanlığı tarafından, ‘Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilâtı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği’ yayımlanmış ve 11 Nisan 2014 tarihi itibariyle bu yönetmeliğin bütün hükümleri yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik, il ve ilçelerde Göç İdaresi İl ve İlçe Müdürlüklerinin kurulmasını ve belirtilen görevleri yerine getirmesini öngörmüştür” dedi.

SEFİL HALDELER

Ramazanoğlu, şunları kaydetti: “Trabzon Valiliği bünyesinde de İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün kurulduğunu biliyoruz. Trabzon'un mahalle, cadde ve sokakları Suriyeli göçmenlerle dolmaya başladı. Kadın ve çocuklar başta olmak üzere, hemen hepsi günlerini dilencilik yaparak geçiriyorlar. Halleri içler acısı. Özellikle Suriyeli küçük çocuklar, trafiğin hızlı aktığı ana yollarda dahi kırmızı ışıkta duran bütün araçların yanına yaklaşarak para istiyorlar. Bunları her kırmızı ışıkta görmek mümkün...

MASA BAŞI MÜDÜRLERİ

Perişan haldeki bu insanları ülkemize madem kabul ettiniz, bir de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilâtını da kurdunuz, öyleyse neden bu insanları sokaklarda dilendiriyorsunuz? Kurduğunuz genel müdürlük, il ve ilçe müdürlükleri ne iş yapar? Sahaya inmeyen, masa başı müdürleri ile mi bu zavallı Suriyeli insanların sorunlarını çözeceksiniz? Devletin bir organizasyonu olmadan, bizim vatandaş olarak yapacağımız kişisel yardımlarla bu kadar insanın iâşe ve ibatesi sağlanır mı? Trabzon Valisini ve İl Göç İdaresi Müdürünü göreve çağırıyorum.”


Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap