SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Menemen ile geçen ömür

Menemen ile geçen ömür

15 Aralık 2015 Salı - 12:10




Lermi ailesi Trabzon’da kümesten beter bir evde yaşıyor. Adına yaşamak denirse... Yedikleri en lüks yemeğin adı ‘Menemen’. Onu da borçla yapıyorlar.





Trabzon’un Bahçecik Mahallesi Geçit Sokak No 19’da yaşayan Lermi ailesinin hayatı dram, yaşadıkları ortam tam anlamıyla facia. 2 göz ev güneş almıyor, rutubet dolu. Bu sağlıksız evde 3 kişi yaşam savaşı veriyor. 10 sene önce anne Fikriye Lermi evi terk etti. Baba Ahmet Lermi, 15 yaşındaki oğlu Yiğit ve 12 yaşındaki Kader’e hem analık hem babalık yapmaya çalışıyor. Kızı böbrek hastası. Doktorlar “Ankara’ya git, kızını tedavi ettir” dediler ama parasızlıktan kızını tedavi ettiremiyor. Aile 450 lira aylık yardım alıyor, bir de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı her 3 ayda bir verdiği 300 liralık yardım parasını ‘geçinebilirsiniz’ diyerek 200 liraya düşürdü. Ahmet Lermi kira olarak 200 lirayı o yaşanmayacak yere veriyor ama 5 aydır kirasını da ödeyemez durumda. Bakkala borç aldı başını gitti. Buzdolabı ise tamtakır kuru bakır... Kirasını ödeyemediği için ev sahibinin evi boşaltmasını söylediğini belirten Ahmet Lermi, ne yapacağını şaşırmış durumda. İşsiz olan çaresiz baba, “Kızımın aylık bez masrafı sadece 200 lira. Yediğimiz yemek sadece menemen. 3 gün bunu yiyeceğiz. Onun malzemelerini bakkaldan borç aldım. Bakkala borcum 300 lira oldu. 5 aylık kira birikti, nasıl ödeyeceğim? Ev sahibim namazında niyazında hacı ama bana ‘evden çık’ diyor” diyerek sitem etti.

KİRAMI ÖDEYİN YETER

Hayırseverlerden sadece kiralarının ödenmesini isteyen çaresiz baba Ahmet Lermi, “Bu kışta sokakta mı kalayım?” diyerek yardım istedi. Trabzon Genç Engelliler Derneği Başkanı Ayhan Yavuz ise aileyi 10 senedir tanıdığını belirterek, hayırsever iş adamlarından yardım istedi. Yavuz, “Bu aile gerçekten zor şartlarda yaşıyorlar. Aileye yardım edip onları hayata bağlayalım” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap