SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Meydan'da 2. etap çalışmaları sürüyor

Meydan'da 2. etap çalışmaları sürüyor

20 Mayıs 2014 Salı - 17:58




Birinci etap düzenlemesi tamamlanan Meydan Parkı’nda başlatılan ikinci etap düzenleme çalışmaları hızlı şekilde sürdürülüyor.





Meydan Parkı 2. etap düzenleme çalışmaları kapsamında belediye eski binasına ek olarak yapılan yapılar ile tarihi İskenderpaşa Camisi’ne ek olarak yapılan eklentiler yıkılırken, kazı çalışmalarında önemli ölçüde mesafe alındı. Meydan Parkı 2. etap düzenleme çalışmalarının yapıldığı bölgenin tarihi bir bölge olduğuna dikkat çeken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu nedenle çalışmalarımızı çok büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Meydan Parkı 2. etap çalışmalarının tamamlanmasıyla tarihi bir şehir olan Trabzon’umuzun sembolleri arasında yer alan tarihi yapılar öz görüntülerine kavuşacak. Bölgede Anıtlar Kurulu’nun onayladığı röleve proje restorasyon çalışmaları hayata geçirilecek. İnşallah Meydan Parkı 2. etap düzenleme çalışmasının tamamlanmasının ardından 3. etap düzenleme çalışmalarına başlanacak” diye konuştu. Öte yandan 6 bin 500 metrekarelik alanın 15 bin metrekareye çıkartıldığı birinci etap düzenleme çalışmalarının ardından Meydan Parkı’nda, 2. etap düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla sosyal alanlar daha da artmış olacak. Düzenlemeyle birlikte şehrin önemli sembolleri arasında yer alan tarihi yapılar da ön plana çıkacak. Bir bütün olarak düzenlenecek olan alan tamamlandığında tarihi caminin şadırvanlarına yürüyen merdivenlerle inilecek, bölgede cafeteryalar halka hizmet verecek.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap